Ce se întâmplă cu parcurile din București din 15 mai, după ce ieșim din starea de urgență

Publicat: 12 mai 2020, 15:50 Autor: Andreea Voicu News

Din data de 15 mai 2020, România va ieși de sub starea de urgență și intră în starea de alertă. Cu alte cuvinte, măsurile se vor mai relaxa, însă oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să respecte în continuare normele de igienă și de distanțare socială impuse de autorități. Chiar dacă ieșim din starea de urgență, nu înseamnă că pandemia de coronavirus a și trecut.

Cum copiii au stat foarte mult timp închiși în case, alături de părinți și bunici, parcă din 15 mai vor ”gusta” – dacă am putea să spunem așa, zilele însorite și temperaturile ridicate din termometre printr-o plimbare în parcurile din Capitală.

Parcurile și grădinile publice din București se redeschid. Ce anunță primarul Capitalei, Gabriela Firea

Din noaptea de 14 spre 15 mai, parcurile și grădinile publice din Capitală se vor redeschide, spre fericirea multor români, potrivit spuselor viceprimarului Aurelian Bădulescu, arată Adevărul.ro.

De asemenea, vor fi noi măsuri pe care va trebui să le respectăm: purtarea de măști și mănuși, dar și distanțarea socială și evitarea grupurilor mai mari de trei persoane.

“De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice – inclusiv grădina zoologică -, şi cimitirele din Capitală. Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost şi votat, în cadrul şedinţei de azi a Comitetului municipal pentru situaţii speciale de urgenţă. (…) Rugămintea către toţi cetăţenii este să evite zonele aglomerate, să păstreze distanţa socială, să se spele des pe mâini şi să se dezinfecteze“, a anunţat şi primarul Gabriela Firea şi pe pagina ei de Facebook.

Publicat: 12 mai 2020, 15:50 Autor: Andreea Voicu News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×