Ce să faci cu lămâia după ce ai folosit-o? Nu o arunca îţi poate fi de mare ajutor!

Publicat: 28 iun. 2024, 10:30 Autor: Iordache Denisa Life
Ce să faci cu lămâia după ce ai folosit-o? Nu o arunca îţi poate fi de mare ajutor!

Lămâile se regăsesc în orice gospodărie și sunt utilizate atât în diverse preparate, cât și pentru delicioasa limonadă ideală pentru zilele toride. Ceea ce poate nu știai este că, după ce le storci, nu trebuie să le arunci. Iată ce poți face cu ele!

Acest fruct este extrem de util în igienizare. Datorită acidității sale ridicate, lămâia poate schimba pH-ul pentru a distruge microbii și bacteriile.

Cum puteți folosi lâmăia

Lămâia este eficientă în eliminarea grăsimilor, a mirosurilor neplăcute, a murdăriei și a bacteriilor din bucătărie. O modalitate des utilizată este amestecarea sucului de lămâie cu detergentul de vase. După spălarea vaselor cu acest amestec, acestea rămân extrem de curate și plăcut mirositoare.

Poți utiliza lămâia pentru a curăța grăsimea de pe ustensilele de bucătărie. Trebuie doar să le freci cu o jumătate de lămâie și apoi să le speli ca de obicei. Dacă grăsimea este foarte încrustată, poți pregăti o pastă din puțin detergent de vase și suc de lămâie pe care să o aplici pe un burete pentru a freca ustensilele murdare. Vei observa cum grăsimea se îndepărtează eficient.

Tot cu ajutorul lămâii poți elimina depunerile de calcar din cratițe. Pune cratița pe aragaz cu apă în ea. Adaugă câteva felii de lămâie în apă și lasă să fiarbă. După ce ai luat cratița de pe foc, lasă să se răcească, apoi clătește-o.

Curăță aragazul cu ajutorul lămâilor

Lămâia poate fi folosită pentru curățarea aragazului. Acest fruct elimină rapid grăsimea. Cum trebuie să procedezi? Adaugă lămâile stoarse în apă fierbinte, înmoaie un burete și curăță aragazul în profunzime. Lasă să acționeze timp de 5 minute și vei observa cum grăsimea se desprinde ușor.

De asemenea, lămâia poate fi folosită pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase. În timp, în mașina de spălat vase se acumulează reziduuri care pot provoca mirosuri neplăcute. Cum trebuie să procedezi? Pune o lămâie stoarsă în interiorul mașinii de spălat vase în timpul ciclului de spălare. De asemenea, poți înmuia un burete într-o soluție de oțet amestecat cu suc de lămâie și să ștergi interiorul mașinii de spălat vase. La final, vei observa că mirosul neplăcut va dispărea complet!

 

Sursă foto: social media

Publicat: 28 iun. 2024, 10:30 Autor: Iordache Denisa Life
Pe aceeași temă
×