Ce s-a întâmplat la mormântul lui Ceauşescu, la 30 de ani de la moartea sa. Zeci de oameni au fost prezenți în cimitir

Publicat: 26 Dec. 2019, 09:57 News

Miercuri dimineață, zeci de oameni au mers la cimitirul Ghencea, unde este înmormântat Nicolae Ceaușescu, pentru a-i aduce un omagiu fostului lider comunist, la 30 de ani de când a fost executat, chiar în ziua de Crăciun.

Potrivit antena3.ro, cele peste 15 persoane prezente au aprins lumânări, au depus coroane și au recitat poezii în memoria dictatorului și a soției sale, Elena.

„Pe vremea lui am dus-o mai bine”

Chiar dacă s-au scurs deja trei decenii de la căderea regimului comunist, oamenii îl regretă și acum pe omul care a condus România: „Pe vremea lui Ceauşescu am dus-o mai bine”, au strigat aceștia în cor.

Mai mult decât atât, cei prezenți la mormântul fostului lider comunist sunt de părere că regimul de atunci le oferea o stabilitate de care în zilele noastre nu mai au parte.

„Cel mai bun conducător al României a fost Ceaușescu. Și acum va fi Cumpănașu, Alexandru Cumpănașu? Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănașu!”, au mai spus aceștia.

„Ceaușescu ne-a fost baci 25 de ani, la fel ca Ștefan cel Mare”

„De ce geloșii au ridicat mărturie mincinoasă împotriva lui Ceaușescu? De ce i-au ciuruit inima chiar în ziua de Crăciun? De ce au profanat mormântul tatălui lui Ceaușescu jucând fotbal cu țeasta lui? Ne-a fost baci 25 de ani la fel ca Ștefan Cel Mare”, a scris unul dintre oamenii prezenți în cimitir pe o pancartă.

„Noi așa am știut să facem tot ce am făcut! În urma noastră rămân amintirile celor care îi critică, în sensul că o perioadă scurtă istorică, de 10 ani maxim, în care noi am suferit crâncen de lipsurile determinate de acest război pe care l-a dus statul român cu Partidul Comunist pentru țara asta, în sensul de a-i câștiga independența și suveranitatea deplină, pe care a și câștigat-o în martie 1989. Aceste lucruri se pare că sunt minore, pentru mulți este minor că românii au reușit să construiască o clădire, așa cum este Palatul Republicii, Palatul Parlamentului de astăzi, în care cei care condamnă și critică își desfășoară activitatea!”, a mai spus unul dintre participanții la comemorare.

Publicat: 26 Dec. 2019, 09:57 News
Pe aceeași temă