Ce s-a aflat despre vaccinul Pfizer. Ce spun cercetătorii despre eficiența vaccinului la copii.
Potrivit cercetătorilor, vaccinul Pfizer are o eficiență maximă, de 100%, pentru minorii cu vârste între 12 ani și 15 ani. Anunțul a fost făcut chiar de către Albert Bourla, care este CEO-ul companiei Pfizer. Studiul clinic în faza a treia a arătat că eficiența este la un nivel maximum la adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani. Vaccinul a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech și se dorește a fi administrat înainte de începerea noului an școlar.
La studiu au luat parte 2260 de persoane din Statele Unite ale Americii. Copiii reprezintă aproape 20% din populația SUA, arată datele guvernamentale, arată Adevărul.ro.
– 5 doze într-un flacon de 2 ml
– o doză (0,3 ml) conține 30 micrograme de tip ARN mesager
– colesterol
– clorură de potasiu
– dihidrogenofosfat de potasiu
– clorură de sodiu
– fosfat disodic dihidrat
– sucroză
– apă pentru preparate injectabile
– ((4-hidroxibutil)azanediil) bis (hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315)
– 2- (polietilenglicol)-2000 -N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159)
– 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)
Noul studiu, condus de universităţile Sheffield şi Oxford, cu sprijin din partea Consorţiului de Imunologie la Coronavirus din Marea Britanie, şi lansat vineri în variantă preliminară, a constatat că 99% dintre persoane generează răspunsuri imune puternice după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech.
Cercetarea susţine date din lumea reală asupra vaccinării din Marea Britanie cuprinse într-un studiu numit SIREN, care a constatat că o singură doză administrată din unul dintre aceste vaccinuri reduce riscul de formă gravă de boală.
„SIREN demonstrează o eficacitate foarte mare a vaccinului împotriva spitalizării după o singură doză, majoritatea acestor oameni nefiind infectaţi anterior. Aşadar, ceea ce încercăm să facem este să analizăm mecanismul în acest caz”, a declarat Susanna Dunachie de la Departamentul de Medicină Nuffield al Universităţii Oxford.
„Observăm răspunsuri ale celulelor T şi anticorpilor după o singură doză la persoanele care nu au fost infectate anterior. Aşadar, găsim acest lucru destul de liniştitor”, a adăugat specialista.
Sursă foto: pixabay