Ce religie are Carmen Iohannis și ce ritual urmează aproape în fiecare weekend

Publicat: 27 apr. 2022, 10:55 Autor: Maria Apostol General

Asemenea lui Klaus Iohannis, nici soția sa, Carmen, nu este ortodoxă. În timp ce președintele Klaus Iohannis este de religie luterană, soția sa este romano-catolică.

Nu ne sunt deloc străine imaginile în care am văzut cuplul prezidențial mergând la biserică, braț la braț. Pesemne că rugăciunea este extrem de importantă pentru sufletul lor. Însă puțini cunosc faptul că președintele României și prima doamnă sunt de religii diferite.

Carmen Iohannis s-a născut într-o familie bogată de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Tatăl ei se numea Ion Lăzărucă, și era de meserie blănar. O îndeletnicire extrem de bănoasă în vremea comunismului.

De asemenea, în perioada copilăriei, prima doamnă a României a fost pasionată de artă. Carmen Iohannis a luat lecții de balet, dar și de pian, și mereu a fost încurajată să își dea frâu liber creativității.

În perioada comunismului, soția președintelui Klaus Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu. Acestea se țineau în locuința sa privată, situată în strada Șelarilor din Sibiu. Totodată, se pare că la aceste slujbe era prezent uneori și Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre soția sa: ”Chimia dintre noi depășește orice descriere”

Președintele a povestit în cartea sa autobiografică ”Pas cu pas” despre momentul în care și-a dat seama că și-a găsit jumătatea.

Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. (…) A durat mult până ne-am căsătorit. Ne-am cunoscut la 22 de ani şi ne-am căsătorit pe la 29 de ani”, a scris Klaus Iohannis în cartea sa.

Privind retrospectiv, la nivel sentimental, președintele a reușit, după 25 de ani de mariaj, să tragă o concluzie esențială în ceea ce privește rețeta care asigură derularea pe termen lung a unei căsătorii.

Am trecut de pragul de 25 de ani de când suntem căsătoriţi şi acum cred că pot să spun că arta nu este de a te îndrăgosti, ci de a menţine dragostea vie pentru mult timp”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Publicat: 27 apr. 2022, 10:55 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă