Dupa cum bine stii, mancarea de la restaurant nu este niciodata ca cea de acasa.
Ce NU trebuie sa comanzi niciodata la restaurant! Orice bucatarie de local are secrete ascunse pe care nu le divulga decat rar. Dar o emisiune din America alaturi de Reader’s Digest a reusit sa afle cateva dintre ele. Acestia au vorbit cu mai multi ospatari din diverse localuri si au aflat secrete ‘murdare’.
De exemplu, cel mai periculos lucru pe care il poti comanda este apa cu lamaie. De ce, te intrebi? Pentru ca lamaia este cel mai atins aliment dintr-o bucatarie de restaurant. Nu se spala niciodata inainte de a fi taiata si toata lumea o manevreaza fara manusi.
„Acum, că am lucrat într-un restaurant, nu aş cere niciodată lămâie în băutură. Toţi ating lămâile. Nimeni nu le spală. Doar le curăţăm, le tăiem şi le aruncăm în pahare”, susţine un angajat.
Pe langa apa cu lamaie se afla cafeaua. In America, majoritatea ospatarilor servesc cafea fara cofeina dupa ora 20.00. Nu, nu o fac de dragul oamenilor care vor sa ajunga acasa si sa doarma de la 23. O fac pentru ca este singura care nu prea se bea ziua si le este lene sa faca o noua cafetiera cu cafea normala.
Asa ca toarna din cafeaua fara cofeina in cani si isi mint clientii. „Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină”, sustine o angajata.
In plus, laptele pe care il servesc la cafea nu este degresat, asa cum sustin. Foarte puține restaurante folosesc mai multe tipuri de lapte, de la degresat la lapte cu 2% grăsime, întrucât acest lucru ar fi contra-productiv.
Un alt ospatar a marturisit ca minte persoanele care ii spun ca sunt vegane. Angajatul minte uneori in legatura cu anumite produse care contin carne, dar o face pentru a le vinde vegetarienilor. Nu conteaza ca omul nu isi doreste carne, ospatarul trebuie sa isi vanda produsele.
Un alt secret e legat de micul dejun. In multe localuri, omleta care se serveste dimineata este facuta din pudra, nu din oua proaspete. Alti ospatari sustin ca este de preferat sa evitati specialitatile zilei care ar putea fi vechi.
„La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede”, mai susţine un angajat.
Sursa: Reader`s Digest