Ce mici să NU mănânci de 1 Mai! Avertisment de la Institutul de Cercetări Alimentare

Publicat: 30 apr. 2025, 14:51 Autor: Loredana Dumitrașcu News
Ce mici să NU mănânci de 1 Mai! Avertisment de la Institutul de Cercetări Alimentare

Ce mici să NU mănânci de 1 Mai! Avertisment de la Institutul de Cercetări Alimentare.

La o analiză de laborator s-a descoperit că, în loc de carne, producătorii de mici au folosit zgârciuri. Și foarte multă apă, ca să atârne micul la cântar.

Ce mici să NU mănânci de 1 Mai!

Micul corect trebuie să fie făcut din 100% carne, nu din înlocuitori proteici, cum ar fi soia şi emulsie de şorici. De exemplu, micul nostru conţine 40 la sută carne de porc, 30 la sută carne de vită, 15 la sută slănină şi 15 la sută carne de oaie, care e foarte importantă pentru textură şi gust”, spune managerul unui restaurant într-o declarație pentru Antena 1.

„Sunt germeni vii în produs, de ordinul zecilor de milioane într-un singur gram. Avem câteva sute de Escherichia coli. E.coli este, de obicei, provenită din lipsa de igienă. Pot proveni din apa uzată din secţie, de pe mâinile angajaţilor care nu s-au spălat pe mâini”, a precizat Alexandru Cîrîc, director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce a efectuat o serie de verificări.

Ce conțin MICII care se vând în piețele din București. Ce mănânci, de fapt

Mersul la piață la final de săptămână este un obicei pe care îl au foarte mulți români. În București, cumpărăturile din weekend vin însoțite, uneori, și de un popas de câteva minute la taraba cu mici, din colț, cum o găsim în multe astfel de zone. Dar, oare, știu românii ce conțin, de fapt, micii care se vând în piețele din București?

Ce conțin micii vânduți la „Progresul”

Piața „Progresul”, una dintre cele mai moderne hale agroalimentare din Capitală, este luată cu asalt în fiecare zi de bucureșteni veniți la cumpărături. Iar în weekend, aglomerația este peste măsură. Citește mai multe AICI.

foto: social media

Publicat: 30 apr. 2025, 14:51 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×