Ce județe au fost adăugate pe lista în care terasele, cluburile și jocurile de noroc se închid la miezul nopții

Publicat: 18 aug. 2020, 08:44 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Ce județe au fost adăugate pe lista în care terasele, cluburile și jocurile de noroc se închid la miezul nopții

Programul de funcţionare până la ora 24.00 al teraselor, cluburilor şi barurilor a fost instituit în 16 judeţe şi municipiul Bucureşti, conform hotărârii CNSU adoptată luni, 17 august, de Guvern.

Recent, guvernul a extins lista judeţelor în cazul cărora sunt instituite restricţii orare de funcţionare pentru operatorii economici care desfăşoare activităţi în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum şi pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, restricţiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

Programul de funcţionare este 6.00-24.00, iar ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

Programul redus se aplică în judeţele Argeş, Braşov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Galaţi, Vaslui, Vrancea şi Municipiul Bucureşti.

14 zile de carantină pentru persoanele care vin din Regatul Spaniei

Prin aceeaşi hotărâre CNSU, a fost instituită măsura carantinei de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre şi dinspre România. Măsura se aplică din 17 august.

Regiunile sunt:

a) Regiunea Aragon;
b) Regiunea Cataluna;
c) Regiunea Comunidad de Madrid;
d) Insulele Baleare;
e) Ţara Bascilor;
f) Regiunea Navarra;

Care ar fi ordinea în care apar simptomele de infectare cu noul coronavirus

Cercetătorii din cadrul Universității California de Sud au descoperit o posibilă ordine a simptomelor infectării cu noul coronavirus, virusul venit din China. Astfel că, ordinea ar fi următoarea: febră, tuse, dureri musculare, amețeală, stare de greață și diaree. Persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus ar putea, potrivit cercetătorilor, să își dea seama din timp și să ceară ajutorul medicilor. Odată ce ”datele problemei” se cunosc, cadrele medicale vor determina ce măsuri trebuie luate pentru pacientul respectiv. Chiar dacă febra și tusea sunt asociate și cu alte boli respiratorii, noul coronavirus poate provoca și simptome care apar la nivelul tractului gastrointestinal superior și inferior.

„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19. Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică, arată Digi24.

Publicat: 18 aug. 2020, 08:44 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×