Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică

Publicat: 30 mart. 2021, 14:01 Autor: Elena Life
Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică

Îți place muzica, o asociezi cu tot felul de emoții, însă atunci când auzi ceva care te mișcă cu adevărat, te transpui într-o stare ciudată, care îți dă fiori. Auzim adesea, mai ales când este vorba de anumite melodii, expresia ”piele de găină”. Ce înseamnă, de fapt, această piele de găină?

Matthew Sachs, absolvent al Facultății Harvard, a studiat persoanele care se înfioară la auzul muzicii. Specialistul a dorit să descopere motivul apariției pielii de găină. Studiul a fost efectuat pe 20 de studenți, dintre care 10 erau foarte sensibili la sunete, pe când ceilalți 10 nu aveau nicio reacție, scrie Indy100.com.

Sachs a concluzionat că cei care reacționau emoțional și se înfiorau aveau o altă structură a creierului. Totul fiind comparativ cu cei care rămâneau impasibili.

Studiul relevă că la cei mai sensibili există o rețea mai densă de conexiuni între creier, cili și zonele care procesează emoțiile, adică, pot comunica mai bine. Rezultatele lui Sachs au fost publicate pe Oxford Academic și menționate pe Neuroscience: ”O rețea mai densă face o conexiune mai bună cu creierul, deci există o comunicare productivă.”

Emoțiile tale sunt mai puternice

Dacă muzica vă dă fiori, este cel mai probabil din cauză că simțiți totul mult mai intens decât alte persoane. Emoțiile dvs. sunt mult mai puternice decât ale celorlalți.Mai mult decât atât, emoțiile apar și la amintiri! Amintirea unei melodii stârnește trăiri intense unei persoane sensibile.

Deși studiul a fost efectuat pe un grup restrâns de oameni, Sachs încă cercetează activitatea cerebrală a oamenilor atunci când ascultă melodii care le stârnesc anumite reacții.

El speră să descopere care sunt cauzele neurologice care duc la aceste reacții. Specialistul afirmă că elucidarea acestui aspect ar fi de folos pentru descoperirea noilor modalități de tratament ale tulburărilor psihologice.

Depresia duce la imposibilitatea de a mai găsi plăcere în lucruri cotidiene. Dar, cu ajutorul unui psihoterapeut, te poți folosi de muzică pentru a explora sentimente.

Citește și: Dieta verde. Cum să slăbești cu ajutorul legumelor de sezon

Sursa foto: Arhiva Ciao
Publicat: 30 mart. 2021, 14:01 Autor: Elena Life
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă