Ce este faina de Lupin si cum se foloseste corect. Poate inlocui cu succes lactatele sau carnea!

Publicat: 23 mai 2018, 22:00 Autor: madalina m. Retete & Diete

Faina de Lupin are nenumarate beneficii pentru organism.

Faina de Lupin e considerata de multi nutritionisti ca fiind un inlocuitor perfect pentru carne sau lactate. Pentru ca nu contine multe fibre, nu are colesterol sau gluten, reprezinta si o alegere cat se poate de sanatoasa.

Totusi, foarte multa lume nu stie ca faina de Lupin are atatea beneficii sau cum sa o introduca in alimentatie. De asemenea, semintele de Lupin au proprietati probiotice si ajuta la dezvoltarea bacteriilor „bune” din organism.

Ce este faina de Lupin

Faina de Lupin este obtinuta prin macinarea semintelor de lupin curatate, decorticate si mai apoi prajite. Aceasta reprezinta o sursa ideala de proteine si poate fi introdusa foarte simplu in alimentatie.

Datorita continutului bogat de proteine, dar si de fibre alimentare, faina de Lupin e recomandata persoanelor care isi doresc sa urmeze un stil de viata vegetarian sau raw-vegan. De asemenea, semintele contin glucide, lipide, alcaloizi, fosfolipide, lecitine sau acizi organici.

Mai mult, Lupinul este sarac in grasimi si contine un minimum de amidon, avand si un indice glicemic foarte scazut. Tocmai de aceea faina de Lupin e recomandata ca o alternativa si persoanelor care vor sa slabeasca sau se confrunta cu probleme in ceea ce priveste greutate.

Ce este faina de Lupin

Lupinul este o planta cultivata in bazinul Mediteranean, atat ca hrana, cat si ca o floare ornamentala. Fructele Lupinului cresc sub forma de pastaie, iar fiecare contine aproximativ 5 seminte.

Faina de Lupin poate sa inlocuiasca cu succes carnea sau produsele lactate si poate fi consumata in shake-uri proteice, in smoothie-uri la micul dejun sau transformata in paine de casa, briose sau alte prajituri.

Faina de Lupin e bogata in fibre si lipsita de colesterol, tocmai de aceea poate fi utilizata si in dulciurile dietetice, in retetele raw-vegane sau chiar si la anumite tocanite de legume, noteaza topremediinaturiste.ro. Printre beneficiile acestei plante se numara si faptul ca reuseste sa combata obezitate, dar si sindromul metabolic.

Publicat: 23 mai 2018, 22:00 Autor: madalina m. Retete & Diete
Tags:
Pe aceeași temă