Ce cadou și-a oferit Fuego în ziua în care a împlinit 46 de ani: ”Sunt sigur că nu mă opresc aici….”

Publicat: 24 aug. 2022, 13:40 Autor: Dora Bazavan Vedete

Chiar la ceas aniversar, Fuego se lansează în lumea autorilor români, la editura Bookzone, cu o autobiografie sensibilă și extrem de sinceră, „Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții”.

După o carieră de peste 30 de ani, Paul Surugiu alias Fuego, un artist care a cucerit inimile a sute de mii de români cu melodiile sale încărcate cu energie și mesaje calde, și-a dorit ca de ziua lui, pe data de 23 august, să lanseze o carte, dar nu pentru a obține o altă titulatură artistică, recunoscând că nu este scriitor, ci pentru a le oferi oamenilor care l-au susținut și apreciat de-a lungul carierei, un dar de preț: povestea nespusă a vieții lui.

„Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții” nu este o simplă carte, ci o autobiografie plină de emoție și scrisă cu vulnerabilitate, Fuego arătându-se așa cum nu a mai fost văzut vreodată. Deși cântecele sale îi reflectă spiritul luminos, această carte este bucățică ruptă din sufletului lui, cititorul simțindu-i trăirile vii, amintirile, dorurile, lacrimile și zâmbetele în fiecare cuvânt scris pe foaie.

Cartea cuprinde, de asemenea, poveștile artistului alături de oameni excepționali, care i-au marcat existența și cariera, printre care se numără: Felicia Filip, Paula Seling, Angela Similea, Mirabela Dauer, Eugen Doga, Sofia Vicoveanca, Grigore Vieru și mulți alții. Fiecare carte este însoțită de un CD special, cu 19 dintre cele mai recente melodii ale artistului.

Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții” este cartea care va apropia cititorul de omul care a muncit mult pentru a-și transforma talentul într-o carieră de succes și, de asemenea, îi va oferi lecții valoroase de viață, desprinse din gândurile valoroase și pline de adevăr pe care artistul le expune cu generozitate.

Fuego: ”Sper să vă placă și mă descoperiți pe deplin”

”Volumul acesta nu este altceva decât o bucată întreagă, sinceră și necosmetizată a vieții mele. A gândurilor mele, a oamenilor care mi-au pășit pragul sentimentelor, a unor mirări. N-aș putea cuprinde tot. Și sunt sigur că nu mă opresc aici și că voi continua să scriu. Nu pentru că asta mi-ar fi profesia sau pentru că vreau să am vanități. Ci pentru simplul faptul că vorbele mele aștern liniștea. Pentru că mă relaxez și pentru că simt eu că trebuie să-mi strig încercările. Sper să vă placă. Și să mă descoperiți pe deplin, așa cum sunt!” mărturisește Paul Surugiu Fuego.

Prefața volumului este scrisă de Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Fuego, deja de câteva decenii încoace, răspândește în jur lumină de adevăr și de dreptate. Dar mai ales de bunătate și de iubire. Mesajul său este autentic și este receptat așa de masiv fiindcă este sincer. Preaplinul sufletului său este același cu mesajul operei sale, cântate sau vorbite sau exprimate în alte forme artistice. Iar publicul ales căruia i se adresează simte asta, simte autenticitatea și sinceritatea, simte potriveala de care vorbeam, simte inima vibrând și mintea gândind frumos și curat. Prin toate acestea, marele artist încetează să fie un rapsod local, proiectându-se înspre lume, înspre universalitate”.

 

Publicat: 24 aug. 2022, 13:40 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă