Ce arată un studiu despre virusul care a pus în cap o lume întreagă! În SUA ar fi circulat încă din 2019
E fost efectuat un nou studiu despre virusul care a reușit să pună în cap o lume întreagă. Potrivit informațiilor, virusul ar fi fost prezent încă din anul 2019 pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.
Potrivit cercetătorilor, se pare că noul coronavirus ar fi existat printre noi încă din anul 2019, din luna decembrie, înainte de primul caz confirmat în ianuarie 2020. În cadrul studiului s-au analizat 24.000 de probe de sânge la Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite ale Americii. Dintre aceste persoane, doar nouă aveau deja anticorpi la virusul SARS-CoV-2. Persoanele respective ar fi fost infectate cu noul coronavirus cu două săptămâni înainte de luna ianuarie a anului 2020. Persoanele respective era din Illinois şi Massachusetts.
“Testele anticorpilor ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în primele zile ale pandemiei în ţară, când testarea era limitată”, a declarat Keri Althoff, profesor de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autorul principal al studiului, arată stirileprotv.ro.
Femeile sunt mai predispuse către îmbolnăvirea cu noul coronavirus
În urma unui studiu făcut de specialiști s-a descoperit faptul că femeile sunt mai predispuse către îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Oamenii de știință susțin că persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la Covidul de lungă durată decât bărbații, raportul fiind de patru la unu. Mai mult decât atât, studiul efectuat de un spital din Paris arată faptul că efectele au fost înregistrate mai des la persoanele tinere.
Imunologul prof. Akiko Iwasaki susține că celulele T (sistemul imunitar) caută și distrug celulele care sunt infectate cu virusul respectiv și sunt mai active la femei, fiind datorat geneticii: „Femeile au două copii ale cromozomului X. Şi multe dintre genele care codifică diferite părţi ale sistemului imunitar sunt localizate pe acel cromozom, ceea ce înseamnă că diferite răspunsuri imune sunt mai puternice la femei”.
De asemenea, femeile care se află la vârsta reproducerii ar avea un răspuns imun mai reactiv la un agent patogen, în condițiile în are sistemul imunitar a evoluat pntru asigurarea unei protecții în timpul sarcinii. De aceea femeile au un risc mai mic de deces în fața virusului.
„Mulţi oameni de ştiinţă care studiază COVID-ul de lungă durată cred că, în unele cazuri, virusul a declanşat o boală autoimună, determinând sistemul imunitar să producă anticorpi auto-direcţionaţi, cunoscuţi sub numele de autoanticorpi, care atacă propriile organe ale corpului”, arată sursa citată.
sursă foto: Pixabay