Ce arată raportul OMS privind varianta indiană a coronavirusului. Cât de contagioasă este, de fapt, tulpina
Au fost revizuite datele privind varianta indiană a coronavirusului, și anume varianta B.1.617, care a fost redenumită recent ”Delta”.
Cercetătorii care aparțin Organizației Mondiale a Sănătății au reluat datele și analizele asupra variantei indiene, varianta B.1.617, denumită recent ”Delta”, după ce s-a decis schimbarea sistemului de denumire a variantelor Covid-19.
Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin, în continuare, faptul că tulpina indiană a coronavirusului este contagioasă și periculoasă. Mai mult decât atât, cercetătorii au descoperit că o singură sub-linie genetică a acestei variante este în continuare considerată ”îngrijorătoare”. Pe de altă parte, celelalte două sub-linii au fost ”retrogradate”, scrie Realitatea.
”A devenit evident că mai multe riscuri pentru public sunt asociate cu B.1.617.2, în timp ce rate de transmitere mai mici au fost observate pentru celelalte sub-linii. Continuăm să observăm o transmisibilitate în creştere netă şi un număr tot mai mare de ţări care semnalează recrudescenţe asociate acestei variante”, a precizat OMS în raportul epidemiologic.
A apărut o nouă mutație a coronavirusului
Este alertă în rândul experților din Vietnam, după ce s-a descoperit o nouă mutație a virusului chinezesc. Se pare că de data aceasta a fost descoperit un focar la o misiune creștină din orașul Ho Chi Minh. Autoritățile locale au luat o decizie pentru stoparea pericolului, astfel că oamenii se testează în masă, distanțarea fizică se păstrează și au fost introduse noi măsuri. Varianta vietnameză reprezintă o combinaţie a mutaţiilor identificate prima dată în Marea Britanie, respectiv în India, conform stirileprotv.ro.
Noua mutație a coronavirusului se transmite imediat, pe calea aerului, fiind foarte contagioasă. Astfel că, cetățenii trebuie să respecte măsurile în vigoare pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și să se testeze în continuare.
sursă foto: pixabay