Un nou studiu despre noul coronavirus a fost făcut de către oamenii de știință care are legătură cu imunitatea la virus și longevitatea ei în organismele umane.
Oamenii de știință au efecuat un studiu care a cercetat imunitatea la noul coronavirus. Potrivit acestora, se pare că imunitatea ar putea să rămână pentru toată viața, deoarece celulele păstrează memoria virusului în măduva osoasă. Chiar dacă durează cel puțin un an, cercetătorii sunt de părere că ar putea rămâne pentru toată viața, arată Antena 3.
Multe dintre persoanele care au fost spitalizate în urma infecției cu SARS-COV-2 și care au fost apoi vaccinate ar putea să nu mai aibă nevoie de o altă imunizare suplimentară, spun cercetătorii. Însă, pe de altă parte, oamenii care au fost vaccinați, dar care nu au avut niciodată virusul în corp, vor avea nevoie, posibil, de un altfel de vaccin pe viitor, precum și oamenii care au avut virusul în corp, dar nu au dezvoltat imunitate. Studiul a fost efectuat asupra unor pacienți care au fost bolnavi în 2020 și care au în măduva osoasă memoria virusului, producând anticorpi. Un alt studiu, efectuat de BioRxiv, spune că celule B cu memorie continuă să se maturizeze și să se întărească cel puțin 12 luni după prima injecție cu vaccin.
„Studiile sunt în concordanță cu literatura științifică prezentă, conform căreia imunitatea obținută după infecția cu Sars-Cov-2 și după vaccinare pare să dureze mult timp. Motivul pentru care ne infectăm continuu cu coronavirusuri comune pe parcursul vieții noastre poate avea mult mai mult de-a face cu faptul că acești viruși se schimbă tot timpul”, a declarat Scott Hensley, imunolog la Universitatea din Pennsylvania, potrivit la Repubblica.
Oamenii de știință spun că celulele B de memorie sunt puternice și oferă protecție împotriva oricărei variante a virusului.
sursă foto: pixabay