Ce ar fi făcut tatăl Elenei Gheorghe la o înmormântare! De ce a fost acuzat preotul

Publicat: 02 iun. 2021, 13:39 Autor: Andreea Voicu Vedete

Tatăl Elenei Gheorghe, cel care este și preot al Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Clinceni, trece prin momente tensionate, după ce recent ar fi refuzat să ia parte la cortegiul funerar al unui tânăr motociclist.

Tensiuni pentru tatăl celebrei cântărețe Elena Gheorghe. Bărbatul, care este preot al Bisericii Sfântul Nicolae din comuna Clinceni, este în prezent criticat pentru un gest de-al său. Acesta a fost acuzat că ar fi refuzat să ia parte la cortegiul funerar al unui tânăr motociclist. Un apropiat de-ai tânărului a transmis un mesaj.

„B.O.R, Biserica Ordodoxă Romană! Această instituție ar trebui să-l caterisească pe acest vraci, care spune că el nu cunoaște rânduielile noastre, ale creștinilor ortodocși. Această ‘personă publică’ a specificat că nu poate lua parte la acest ‘circ’ și a refuzat cu vehemență să ne însoțească cortegiul funerar, deși obligația sa față de parohie spune altceva!

Acel ‘circ’ la care făcea referire vărul lui Michael Jackson, acest guru al showbiz-ului românesc, acest preot, deși nu pare să fie, ne-a lăsat să ne conducem prietenul și fratele pe ultimul său drum fără divina lui prezență.

Fac apel la cetățenii din parohia sa, pe care îi rog din suflet să îi amintească atunci când va veni cu rânduielile de Bobotează, Crăciun, Mărțisor, rânduieli pe care culmea, le cunoaște foarte bine, că fiecare creștin ortodox are dreptul de a fi înmormântat și comemorat așa cum ne cere tradiția creștină. Popa Gheorghe, vă doresc multă sănătate!”, reprezintă un mesaj transmis de un apropiat al motociclistului.

Tatăl cântăreței a răspuns acuzațiilor

Tatăl Elenei Gheorghe a mărturisit faptul că a respectat canonul, iar înmormântarea a decurs normal.

„În ceea ce privește ocolul se creează un disconfort în momentul în care motocicliștii, pe care îi respect și chiar îi apreciez, dezvoltau decibelii pe care știți prea bine că îi produce un motor. În momentul în care am fost să îi citesc Stâlpii, nu mi s-a comunicat că este un traseu anume, a rămas cu familia să mergem la biserică, să facem slujba, și apoi la cimitir.

Am avut, din nefericire, două înmormântări în ziua aceea, nici măcar nu s-a claxonat, pentru că au fost cazuri – și în București – în care oamenii au reclamat că – vezi Doamne – clopotele bisericilor bat prea tare! Și, din acel moment, eu m-am conformat sub ascultarea celor de la Patriarhie. Pe durata celor două ore, în care au făcut ei ocolul, eu am așteptat și, bineînțeles, că slujba a decurs normal și sunt în continuare aproape de familie și de oameni.

În ceea ce privește ocolul, nu este altceva decât o extensie a suferinței familiei. Noi, preoții, suntem educați pentru așa ceva, mai ales la groapă când despărțirea este tragică, nu avem voie să mai avem instince colaterale. Dacă cei care au reclamat se încălzesc cu lucrurile pe care le-au spus despre parohie și despre preotul Gheorghe… . (…)

Sufletul lui călătorește 40 de zile în locurile în care a fost, apoi merge la judecată, unde nu există susținători, nu există avocați, credința și faptele bune sunt cele care primează.

Și după ieșirea la pensie sunt sub ascultare și nu voi face niciun fel de rabat și niciun fel de compromis atâta timp cât cineva nu respectă ordinea și liniștea publică”, a explicat preotul, pentru Fanatik.ro.

sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 02 iun. 2021, 13:39 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă