Ce ar face Selly pentru România dacă ar fi pentru o zi președinte: ”Avem nevoie de un sistem educațional care să funcționeze”

Publicat: 26 sept. 2021, 22:14 Autor: Dora Bazavan Vedete

Face bani pe măsura muncii pe care o depune de mic în online și este foarte chibzuit. Cum arată extravaganțele sale și ce calități adoră la iubita lui Smaranda, Selly a povestit pentru CIAO.RO!

Reporter: Selly, cât ți-a luat ție și colegilor de la 5Gang să pregătiți concertul de pe 19 septembrie de la Romexpo?

Ideea mi-a venit la începutul verii și am lucrat mai bine de 3 luni la acest concert în mod activ. Am pregătit totul în detaliu, invitați surpriză, piese pe care nu le-am mai cântat până acum. A fost cu adevărat mult mai mult decât un concert, o revedere cu fanii pe care am așteptat-o de enorm de mult timp și îmi place să cred că este viceversa și că și fanii au așteptat foarte mult un concert marca 5Gang. A fost super tare, lumea s-a simțit extrem de bine. Atmosfera a fost super super blană și a fost cel mai mare concert 5Gang organizat vreodată!

Este primul mare eveniment cu gașca de după pandemie? Cum ați fost primiți acum de către fani?

Da! A fost primul eveniment de o asemenea amploare!Cea mai mare onoare din viața noastră a fost să simțim din nou energia publicului alături de scenă. Foarte mulți au venit din alte orașe, din provincie, ca să ne vadă și vreau să spun că am apreciat efortul lor. Vom încerca să răsplătim susținerea lor cu un conținut cât mai calitativ, un conținut de calitate și care să le aducă zâmbetul pe buze. Și vreau să știți că acele numere pe care le vedem în online nu sunt doar niște cifre pe un ecran, ci sunt niște oameni reali care ne susțin și care sunt alături de noi. A fost o onoare pentru noi ca după primul concert sold out de la Arenele Romane să facem al doilea sold out la Romexpo

Când ți-ai descoperit pasiunea asta pentru vlogging și youtube și cât timp ți-a luat până ai devenit cunoscut?

Pasiunea pentru youtube, pentru vlogging, pentru filmat, pentru montaj, mi-am descoperit-o pe când aveam 9-10 ani. Încă de pe atunci, de când îmi rugăm părinții să îmi cumpere o mică cameră de filmat ca să îmi fac mâna pe genul ăsta de activitate. Eram foarte foarte fascinat încă de atunci de tot ce înseamnă universul ăsta cinematografic, de la emisiuni TV până la filme, de la seriale până la vloguri, mă fascina orice era video, orice era entertainment, am știut din start că pe zona asta vreau să mă duc, mi se părea ceva pur și simplu intangibil. Aș fi dat orice să pot să ajung pe un platou de filmare sau să iau parte la o producție cum facem acum, în prezent, o grămadă de producții de acest fel! Pasiunea a venit de când eram foarte-foarte mic!

Până am devenit cunoscut e greu de spus pentru că depinde ce putem numi să fii cunoscut! Creșterea mea în popularitate nu a fost în niciun caz una spontană și a fost una care s-a întâmplat gradual, o creștere pas cu pas, ca să spun așa! Cea mai rapidă perioadă de creștere a fost într-adevăr în ultimi 3 ani de zile. Însă, de când m-am apucat, de acum 9 ani și până acum 3 ani de zile, treptat, treptat-treptat am început să cresc în numărul de vizualizări, în numărul de abonați, în numărul de aprecieri și așa mai departe! Dar totul s-a întâmplat pas cu pas, nu a fost nimic peste noapte. A fost prin multă muncă, mulți ani de creat conținut. Încă de la 11 ani și până acum când am 20, cu asta mi-am ocupat timpul și pas cu pas am reușit să cresc.

Câștigi banii ușor, dar cât de repende îi cheltui? Și pe ce?

Nu aș spune neapărat că îmi câștig banii ușor, însă sunt conștient de avantajele pe care le am și de faptul că ceea ce fac eu e o meserie bine plătită. Însă cu siguranță munca pe care o fac nu e una ușoară, și nu e ceva ce poți să faci bine, fără să știi cu ce se mănâncă. Și fără să o fi făcut-o de ani de zile.

Deci eu nu consider că fac banii ușor! De cheltuit banii repede, ei bine, nici aici nu cred eu că sunt foarte-foarte cheltuitor. Deși cu toții avem plăcerile noastre și întotdeauna cumva reușim să cheltuim, cu siguranță, mai mult decât ne propunem inițial. Dar, dacă dai la o parte cheltuielile care sunt în interes profesional, cheltuieli firmei, cu toate filmările și cu tot ceea ce fac, eu pe persoană fizică nu mă consider foarte cheltuitor. Nu cred că cheltui chiar atât de mult, raportat la venituri. Recunosc că mi-aș dori totuși să fiu puțin mai cumpătat când vine vorba de anumite achiziții care sunt doar așa, o pură plăcere și nu-și au niciun rost.

Ce ai făcut cu primii bani câștigați de tine? Îți mai aminteșți?

Da! Primii bani câștigați de mine erau undeva la 2500 de lei, cred că se acumulase mai multe plăți lunare de la youtube în contul bancar, undeva prin 2014. Am folosit acei 2500 de lei ca să îmi cumpăr o cameră, o cameră entry level, de început, DSLR se numește, dar unul, mă rog, unul slab, însă consider că, de fapt, a fost o investiție foarte-foarte bună, având în vedere câte vloguri și câte vizualizări am filmat cu camera pe care am cumpărat-o atunci la 13 ani din primii mei bani. Cred că a fost una dintre cele mai bune investiții din viața mea!

Care e cea mai mare aroganță pe care ai făcut-o de când ești cunoscut?

Nu îmi place neapărat termenul de aroganță, cred că fiecare îl definește în mod diferit! Dacă vă referiți la lucruri extravagante și mult mai scumpe decât ar trebui să fie, pe care le-am cumpărat sau pe care le-am făcut, din nou, nu sunt foarte cheltuitor, dar am avut și eu aroganțele mele. Adică am avut și eu probabil cheltuieli nesăbuite. Acum îmi vine în cap când am mers cu elicopterul de la Monaco la St.Tropez. Se putea ajunge și cu mășina în două ore, nu era neapărat necesar să luăm elicopterul. Însă e de menționat că drumul cu mășina de la Monaco la St.Tropez e un drum cu multe serpentine și pe care se produc multe accidente, așa că statistic aveai o șansă mai mare să pățești ceva pe drum, decât în aer. Deci cumva face și asta sensul ei!

Știm că ai o relație frumoasă cu Smaranda! Câte fete ai refuzat însă până la ea? Cum trebuie să arate partenera ideală pentru ține? Există un astfel de prototip feminin?

Nu cred că putem avea un prototip feminin neapărat. Este foarte importantă chimia pe care tu o ai cu omul respectiv. În cazul Smarandei, o iubesc foarte mult! Din cauza personalității ei, din cauza modului în care ea vede lucrurile. Gândim la fel în privința multor-multor aspecte și mă bucur că de aproape 3 ani de zile avem o relație care merge perfect și ne iubim foarte mult. Ce apreciez eu cel mai mult la ea este că, la fel ca mine, este perseverentă, foarte ambițioasă, muncește foarte mult și vrea să facă performanță. Își dorește să se autodepășească în permanență și din acest motiv nu am cum să nu mă îndrăgostesc de o fată ca ea!

Dintre tine, Dorian Popa și Dan Negru, care e cel mai mare youtuber?

Păi dacă ar fi să vorbim strict despre youtuber, cel mai mare youtuber,  vorbim despre platforma youtube, numerele mă dau pe mine câștigător în acest moment, însă numerele întotdeauna se pot schimba. Momentan eu am cel mai mare canal  din România, excluzând casele de discuri, canalele muzicale. Românii, 3 milioane din ei, au apăsat butonul acela de subscribe la mine și în acest sens sunt pe primul loc. Cea mai mare vedetă sau cea mai cunoscută persoană dintre noi 3, așa la o prima mână aș spune că este Dan Negru, care e totuși o legendă în televiziune și face ceea ce face extrem de bine și cu foarte multă perseverență încă de pe vremea în care eu eram la nivel de concept, ca să spun așa, nu existam, nu eram pur și simplu! Dan Negru atunci făcea audiență record în România și eu încă nu deschisesem ochii. Deci nu cred că există termen de comparație neapărat, deși întotdeauna lucrurile se schimbă. Popularitatea și piața în care noi activăm e foarte dinamică și atunci nu știm ce ne va rezervă viitorul.

Ce ai schimba din această toamnă la sistemul de învățământ și de ce?

Evident sunt foarte multe lucruri însă ceea ce mi se pare extrem-extrem de urgent în România în momentul de față este combaterea abandonului școlar, reducerea discrepanței dintre mediul rural și mediul  urban, când vine vorba de învățământ pentru că este o imensă nedreptate ceea ce se întâmplă. Este foarte nedrept ca un copil de la țară să aibă poate pur și simplu același potențial însă posibilități mult mai limitate pentru a face performanță și pentru a deveni un om de succes în sistemul de învățământ. Din păcate e foarte nedrept și mi-aș dori să pot să schimb treaba asta pentru că dacă priviți rata abandonului școlar în mediul urban, versus mediul rurar, dacă priviți rata analfabetismului în mediul rural versus mediul urban, o să înțelegeți că pur si simplu nu vorbim de același sistem de învățământ. Diferențele dintre un liceu de top din Bucureșți și o școală dintr-un sat din România o să vedeți că sunt diferențe enorme, mult prea mari ca să le putem tolera. Asta mi s-ar părea cea mai interesantă chestie, renovarea școlilor, reabilitarea lor, să avem infrastructură necesară să facem școala un loc bun pentru elevi, un loc în care elevii să își dorească să meargă. Pentru un elev care locuiește la țară, școala să fie un refugiu în care să meargă să se simtă bine, să învețe foarte multe lucruri noi, să lege prietenii, însă nu putem să avem lucrurile astea în condițiile în care  în multe astfel de sate școala cade pe tine, la propriu, școala are toaletă în curte, școala este la 5 kilometri distanță, nu putem să realizam astfel de lucruri. Cred că asta e cel mai urgent!

Dacă ai fi președintele României pentru o zi ce decizie de ultima oră și breaking news ai lua?

Evident, ca președinte nu ai atribuții foarte semnificative când vine vorba de punerea în aplicare rapidă a unei decizii. Nu e ca și cum tu ca președinte faci legi sau poți să faci ceva de unul singur pe plan intern, însă dacă aș ocupa această funcție, cu siguranță aș lua decizia de a face ceva în legătură cu educația, de a finanța educația mult mai mult și de a face oamenii să înțeleagă că educația e un domeniu foarte important pentru că elevii de azi vor fi cei care mâine vor fi în câmpul muncii, vor trebui să facă față într-un mediu competitiv și să demonstreze că pot să susțină restul oamenilor din țară care nu muncesc, pot să îi susțină pe ceilalți. Avem nevoie de un sistem educațional care să funcționeze și să dea rezultate și să pregătească oamenii cu adevărat pentru anul și perioada în care trăim, un sistem de educație care să fie relevant pentru mediul în care suntem in anul 2021, pentru tehnologia de acum, pentru inovațiile de acum, pentru ziua de mâine, pentru ce va fi mâine, sistemul nostru pare a fi blocat în timp și că te pregătește pentru trecut.

 

 

 

Publicat: 26 sept. 2021, 22:14 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă