Caz halucinant! O asistentă de 41 de ani a murit la două zile după ce a primit vaccinul Pfizer anti-Covid

Publicat: 08 Jan. 2021, 09:58 Arhiva
Caz halucinant! O asistentă de 41 de ani a murit la două zile după ce a primit vaccinul Pfizer anti-Covid

O asistentă în vârstă de 41 de ani a murit se pare după vaccinarea împotriva noului coronavirus. Femeia lucra la secția de pediatrie a unui spital din Porto şi nu a avut efecte secundare adverse după ce a fost vaccinată, anunță Daily Mail.

Sonia Acevedo, mama a doi copii, a murit acasă, în ziua de Anul Nou, la 48 de ore după ce a primit injecția. Medicii vor afectua o autopsie în cursul zilelor următoare pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.

„A făcut vaccinul anti-Covid-19, dar nu a avut niciun simptom. Nu știu ce s-a întâmplat. Vreau doar răspunsuri. Vreau să știu ce a provocat moartea fiicei mele”, a spus tatăl ei.

Angajatorii lui Acevedo au confirmat că a fost vaccinată împotriva Covid în data de 30 decembrie și au declarat că nu au fost anunțați cu privire la vreun „efect nedorit” atunci când a fost vaccinată sau în orele următoare, potrivit româniatv.

Institutul Portughez de Oncologie a declarat într-un comunicat: „În ceea ce privește moartea subită a unui asistent operațional din cadrul Institutului Portughez de Oncologie din Porto, pe 1 ianuarie 2021, Consiliul de Administrație confirmă evenimentul și își exprimă regretul sincer față de familie și de prieteni, cu asigurarea că această pierdere se resimte și aici.”

În comunicat se mai spune: „Pentru explicarea cauzei decesului se vor urma procedurile obișnuite în aceste circumstanțe”.

Cum acţionează vaccinul contra COVID în organism

„Acest vaccin antrenează răspunsul imun al organismului uman, îl pregăteşte pentru momentul în care se va întâlni eventual cu acest virus şi va împiedica multiplicarea virusului în organism şi va împiedica apariţia bolii”a lexplicat medicul Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

„Vaccinurile au o eficacitate de peste 95% faţă de îmbolnăvirea prin COVID-19. Încă nu se ştie care e nivelul de prevenire al infecţiei cu acest virus, adică dacă acea persoană poate să mai facă o infecţie”, a spus dr. Gheorghiţă.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 08 Jan. 2021, 09:58 Arhiva
Pe aceeași temă