Câți lei costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București 2023

Publicat: 30 nov. 2023, 15:37 Autor: Alina Nistor News
Câți lei costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din București 2023

S-a deschis primul târg de Crăciun din București, în Drumul Taberei! Locuitorii au dat năvală ca să se bucure mai repede de atmosfera sărbătorilor de iarnă și să se delecteze cu bunătăți. Prețurile, însă, nu sunt mici deloc!

Miercuri, 29 noiembrie, s-a deschis primul târg de Crăciun din Capitală. Intitulat și ”West Side Christmas Market”, situat în Parcul Drumul Taberei, este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase târguri din România.

West Side Christmas Market rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa în intervalul luni – vineri: 12:30 – 22:30, sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30. Bucureștenii se pot bucura de atmosfera de sărbătoare, de un brad înalt de 10 metri, dar și de bucate tradiționale. În târg este amplasată și căsuța lui Moș Crăciun și un atelier unde se află spiridușii Moșului, care trimit scrisorile copilașilor pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun.

Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16.00 și 21.00, iar în weekend de la 11.00 la 22.00. Pe 1 decembrie, se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00.

”Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre. Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri.”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Câți lei costă o porție de sarmale

Bucatele tradiționale sunt nelipsite de la Târgul de Crăciun. Astfel că, cele mai scumpe sunt sarmalele! Prețurile au suferit modificări față de anul trecut. Pentru o porție de sărmăluțe, românii vor scoate din buzunar de la 30 de lei. 100 de grame de cârnați afumați costă de la 14 lei, iar pentru o plăcintă de casă de la 15 lei. Iar un pahar de vin fiert de 250 de ml costă de la 13 lei, în timp ce apa sau ceaiul costă 10 lei.

De altfel, de joi, 30 decembrie 2023, se vor mai deschide și târgul de Crăciun din Sectorul 3 și cel din Piața Constituției. La ora 18:00 se va aprinde și iluminatul festiv pe străzile din București.

SURSA FOTO: Social Media

Publicat: 30 nov. 2023, 15:37 Autor: Alina Nistor News
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă