Câți bani câștiga Mihai Albu, pe vremea când era student. Designerul a dezvăluit cum făcea mii de euro

Publicat: 03 Mar. 2021, 15:45 Vedete
Câți bani câștiga Mihai Albu, pe vremea când era student. Designerul a dezvăluit cum făcea mii de euro

Mihai Albu este unul dintre cei mai apreciați designeri din România. Acesta a muncit din greu pentru tot ce are în prezent, însă a dezvăluit cum făcea bani în vremea studenției, atunci când nu era atât de cunoscut.

Mihai Albu a studiat la facultatea de Arhitectură, însă încă de atunci designerul făcea mii de euro pe lună.

În vremea studenției făcea felicitări pe care le vindea, iar mica afacere merge foarte bine, mai ales în perioada Mărțișorului. De asemenea, Mihai Albu făcea a povestit faptul că făcea și tablouri, dar și tot felul de lucrări.

„Ca student la Arhitectură, fiind o facultate destul de pretențioasă și foarte scumpă, trebuiau o groază de rechizite, de cărți, de instrumente de desen. Cum nu aveam posibilitatea de acasă, trebuia să mă descurc. Era un prilej de 1 Martie și, bineînțeles, de Crăciun mai era un prilej când făceam felicitări pe care le vindeam în aceleași locuri, dar mărțișorul era foarte important”, a explicat Mihai Albu la Antena Stars, relatează spynews.ro.

„Executam mici tablouri sub lupă, executam în vârf de pensulă, erau niște tablouri în miniatură pe care le făceam pe o bucățică de lemn, le găuream și le prindeam acel șnur celebru de mărțișor. Făceam niște anouri, le lucram din rășină epoxidică și făceam același aranjament cu vas cu flori, în care vasul era, de fapt o cochilie de melcișor sau o scoică și îmi presam de vara, presam floricelele cât mai mici pe care le aranjam în acel anou”, a mai spus el.

Câți bani câștiga Mihai Albu, pe vremea când era student

Mai mult decât atât, celebrul designer a povestit și unde își vindea lucrările împreună cu colegii săi.

„Eram o sută de studenți care ne vindeam creațiile în fața Arhitecturii. Veneau foarte mulți intelectuali, profesori, doctori și cei care apreciau lucrul manual. Mă pregăteam cu un an ânainte cu acele flori pe care le presam. La mare adunam cochilii de melcișori și diverse scoici și cu 2-3 săptămâni înainte de 1 Martie începeam lucrul”, a afirmat designerul de încălțăminte.

Cât despre încasări, Mihai Albu spune că făcea foarte mulți bani la vremea respectivă: „Făceam sute, mii de euro într-o noapte. Prețurile erau între 10 și 30 de lei. Vindeam o mie și la 10 lei. Erau 10.000 de lei, adică puteai să cumperi o mașină. Și banii ăia îmi ajungeau tot anul. Cumpăram tot ce aveam nevoie, îmi asiguram vacanța de vară, mers la mare, mers la munte, mers 1 mai, schiuri, tot”.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 03 Mar. 2021, 15:45 Vedete
Pe aceeași temă