Cât va costa vaccinul împotriva coronavirus și când va apărea în farmacii

Publicat: 18 May. 2020, 09:29 News
Cât va costa vaccinul împotriva coronavirus și când va apărea în farmacii

Președintele Donald Trump a anunțat că ia în considerare varianta ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie distribuit gratuit și că are speranța că va fi gata până la finalul anului, potrivit The Independent.

Întrebat de reporteri dacă vaccinul anti-Covid ar trebui să fie gratuit, președintele american a răspuns: „Analizăm varianta aceasta. Facem progrese în privința vaccinurilor. Vă voi da mai multe detalii în curând”.

„Când vaccinul va fi gata, guvernul SUA va trimite toate avioanele, camioanele și soldații ca să ajute la distribuirea sa către cetpțenii americani, cât de repede posibil”, a mai spus președintele SUA.

Pe de altă parte, experții în sănătate spun că termenul avansat de Trump pentru crearea vaccinului este unul optimist. Cei mai mulți oameni de știință vorbesc despre un termen de 12-18 luni pentru dezvoltarea unui tratament, relatează stirileprotv.ro.

Epidemiologul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat în fața senatului american că dezvoltarea unui vaccin va dura cel mai probabil 18 luni.

Publicat: 18 May. 2020, 09:29 News
Pe aceeași temă