Sarmalele românești sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, iar gospodinele caută mereu cea mai bună rețetă, fie în foi de varză sau viță de vie.
O rețetă tradițională de sarmale în foi de varză murată a fost publicată pe savoriurbane.com, potrivit Hotnews, care arată toți pașii de urmat pentru un preparat savuros, numai bun de pus pe masa de Crăciun.
Ingrediente pentru 25 de sarmale:
Se adaugă:
Mod de preparare sarmale în foi de varză murată:
Alegeți două verze cu foi subțiri pentru a se rula ușor, nici prea acre, nici prea sărate. Apoi puneți carnea tocată într-un bol, iar pieptul de porc și afumătura tăiați-le felii și apoi în bucățele mai mici.
Tocați mărunt ceapa medie și căliți-o într-o crăticioară cu o lingură de ulei și un praf de sare. Ulterior, puneți orezul crud peste ceapă și căliți împreună, la foc mic, pentru două minute, amestecând constant ca să nu se prindă. După cele 120 de secunde, stingeți focul și lăsați totul să se răcească.
Cum se face compoziția și cum se înfășoară sarmalele tradiționale
Într-un castron adânc, în care ați pus carnea, puneți peste orezul și ceapa răcite și condimentați bine cu sare, piper negru măcinat, două lingurițe de boia dulce și cimbru uscat. Amestecați bine, până la omogenizarea tuturor ingredientelor.
Când vine vorba de umplerea sarmalelor, atenție la foile de varză care au porțiuni îngroșate. Acestea pot fi îndepărtate cu cuțitul.
Puneți câte o lingură de compoziție pe fiecare bucată de foaie și rulați sarmaua. Apoi, împingeți cu degetul ambele capetele spre interior. Fiecare sarma va avea 7 sau 8 cm lungime și aproximativ 3,5 cm diametru.
În rețeta de pe savoriurbane.com, jumătate din sarmale au fost fierte în oală pe aragaz, iar cealaltă jumătate în formă ceramică cu capac, la cuptor, iar pe site este explicată gătirea sarmalelor la cuptor. Mai multe aici.