Desi carnea de pui e considerata cel mai sanatos tip pentru cei care aleg o alimentatie bogata in proteine, nu e neaparat si cea mai sigura, din cate se poate observa intr-un studiu realizat recent de catre specialisti.
Cu siguranta cei care au gatit pana acum carne de pui s-au intrebat de ce pe anumite bucati sunt prezente acele dungi albe. Firicelele pot fi observate in special pe pieptul de pui si au ajuns sa fie considerate nocive.
In urma unui studiu s-a putut vedea ca acest tip de carne, achizitionata in special din supermarket, prezinta foarte multe astfel de dungi albe, dar si ca foarte multa lume nu le acorda deloc atentie, pentru ca multi cumparatori s-au obisnuit ca pieptul de pui sa arate in acest fel.
Cei care prefera carnea de pui in favoarea celei de porc, de vita sau de miel se pot trezi ca se imbolnavesc de anumite afectiuni de care nu stiau ca sufera sau sunt predispusi sa o faca, pana acum.
Aceasta carne e considerata toxica intr-un procent destul de mare, daca are foarte multe astfel de fire albe, ce se pot vedea in special pe bucatile crude de piept de pui.
Potrivit unui studiu realizat de catre „CompassionUSA”, cercetatorii au observat ca de foarte multe ori se intampla ca pe pieptul de pui sa existe fircelele albe, ce contin grasime si chimicale, amestecate.
Desi pe pieptul de pui nu ar trebui sa existe aceste dungi albe, pentru ca e considerata cea mai lipsita de grasime parte a acestei pasari, ele sunt tot mai prezente. Aceasta devine insa nociva din cauza modului in care gainile sunt crescute de catre de fermieri, care au cereri de productie tot mai mari.
In mod normal, la pasarile crescute ceva mai natural, acea grasime e prezenta doar pe partile inferioare ale carnii, cum ar fi pulpele. Din cate se pare, acelasi studiu a mai aratat ca firicelele albe reprezinta o dereglare hormonala, dar si o mutatie care intervine la nivelul muschilor pasarii.
Totodata, alimentul e extrem de popular si se gaseste in comert in cantitati insemnate, dar pasarile sunt tot mai mari, pe an ce trece, pentru ca sunt ingrasate artificial si in conditii similare cu productiile de fabrica. Si gustul carnii de pui e afectat din aceasta cauza, iar in momentul in care e gatita nu are absolut deloc savoare.
(sursa: thesun.co.uk)