Cartofii au doar beneficii, dacă știi cum să îi consumi. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îi mănânci zilnic

Publicat: 14 mart. 2024, 14:38 Autor: Hermina Hagianu Life

Cartoful este una dintre legumele preferate de români. Acesta poate fi consumat la micul dejun, la mesele principale, ca gustare, garnitură sau ca fel principal. Cartofii pot avea o mulțime de beneficii asupra organismului, dacă sunt preparați și consumați în mod corect. Află în rândurile de mai jos ce efecte nebănuite are asupra organismului nostru.

Cartofii conțin o mulțime de nutrienți benefici. Potrivit studiilor, un cartof de mărime medie conține 163 de calorii, 0,2 g de grăsimi, 0 g de colesterol, 37 de g de carbohidrați, 4,7 g de fibre alimentare si 4,3 grame de proteine. Aceeasi cantitate oferă și 2% din necesarul zilnic de calciu, 9% din cel de fier, 51% din cel de vitamina C, 30% din cel de vitamina B6, 25% din cel de potasiu și 12% din cel de magneziu.

Consumul de cartofi ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, dar și la reglarea tensiunii arteriale.

Cum trebuie, de fapt, consumați cartofii

Însă, pentru ca aceste legume să vină în ajutorul organismului nostru, ele trebuie consumate în mod corect. Modul de preparare face diferența între o porție de cartofi sănătoasă și una nesănătoasă pentru corp.

Spre exemplu cartofii prăjiţi, salată de cartofi, piure, în care sunt adăugate cantităţi mari de grăsimi (ulei, unt, maioneză) – este boală curată pentru vasele de sânge. De asemenea, aceste preparate pot avea un impact negativ și asupra imunității, creierului și a siluetei. Însă, pregătiți copţi sau fierţi, rumeniţi la cuptor în foarte puţin ulei de măsline, ei devin un aliment foarte sănătos. Un alt aspect important de știut este faptul că aceștia nu ar trebui curăţaţi de coajă, fiindcă aceasta conţine majoritatea fibrelor şi a nutrienților.

Specialiștii spun că este perfect sănătos să se consume cartofi în fiecare zi şi recomandă un cartof copt de mărimea unui pumn sau o cană de cartofi fierţi. Pentru o masă completă este indicat ca aceștia să fie asociați cu alte legume, cu lactate şi brânzeturi, cu salate sau cu o carne slabă.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 14 mart. 2024, 14:38 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă