Care sunt vicile ascunse la care să fii atent atunci când îți cumperi o locuință

Publicat: 24 mai 2023, 19:28 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Care sunt vicile ascunse la care să fii atent atunci când îți cumperi o locuință

Tema viciilor ascunse este, sfătuiesc experții imobiliari, una dintre cele mai importante chestiuni pe care trebuie să le aibă în vedere viitorii proprietari atunci când plănuiesc să cumpere un imobil.

„Fie că vorbim despre o locuință nouă, fie că ne dorim să achiziționăm una construită cu ceva ani în urmă, este esențial să avem în vedere o serie de aspecte extrem de importante care vor determina pe termen lung existența în locuința respectivă. La fiecare discuție cu cei care-mi sunt clienți, îi sfătuiesc ca primul lucru pe care să-l aibă în vedere sunt viciile ascunse.”, explică Diana Micu, expert imobiliar.

Care sunt viciile ascunse? La ce anume trebuie să fie atenți viitorii proprietari?

„Sunt mai multe variante de vicii acunse, motiv pentru care este forte important consultantul imobiliar care prezintă, nu doar un apartment, ci și modul în care acesta a fost construit, deci un consultant pregătit. În cadrul agenției mele există cursuri obligatorii care se fac încă de la început, referitor la materiale de construcție cu avantaje și dezavantaje și modalități de execuție, astfel încât fiecare client să fie informat atunci când alege să cumpere.”, explică expertul imobiliar.

Diana Micu explică în continuare ce înseamnă vicii ascunse și ce trebuie să avem în vedere.

Instalația sanitară se realizează în mod exclusiv prin pardoseală (inclusiv pentru apartamentele care au calorifere) și există riscul de a se sparge în viitor, iar neplăcerile pot fi foarte mari în acest caz. Dezvoltatorii ar trebui să umple aceste țevi cu apă și să monteze un ceas care indică presiunea din țevi. Dacă presiunea rămâne constanta, riscul de a exista scurgeri într-o perioadă apropiată este aproape de zero. Aceste cazuri sunt foarte rare și sunt acoperite de garanție. Este indicat să NU găuriți pardoseala pentru nici un fel de ajustare (ex. Usi culisante, praguri).

Tencuiala tavanului – sigur ați auzit la știri despre blocuri noi în care „a căzut tavanul”. Dacă suprafața plăcii de beton este una lucioasă, lucru care se întâmplă atunci când betonul a fost turnat pe folie de plastic, există acest risc. Tavanul nu are cum să cada, ci tencuiala de pe acesta, care nu face aderență cu suprafața de contact. În acest caz doar agentul imobiliar va poate prezenta modul în care a fost construit blocul și vă poate face atenți la aceste detalii.

Publicat: 24 mai 2023, 19:28 Autor: ileana.ghinea Arhiva
Pe aceeași temă
×