Care sunt riscurile pe care le pot avea femeile de peste 35 de ani, dacă rămân gravide

Publicat: 22 ian. 2021, 14:35 Autor: Andreea Voicu Life

Care sunt riscurile pe care le pot avea femeile de peste 35 de ani, dacă rămân gravide. Odată cu trecerea timpului, din ce în ce mai multe femei doresc să facă copii la o vârstă mai înaintată, dar nu toate știu că ar putea să se expună anumitor riscuri. Mai jos vă prezentăm riscurile pe care le pot avea femeile de peste 35 de ani, în condițiile în care doresc să rămână însărcinate!

Chiar și după vârsta de 35 de ani, femeile pot naște bebeluși perfecți și sănătoși, doar că în decada a treia de viață sunt expuse mai multor probleme de sănătate, în aceste condiții. Una dintre ele este reprezentată de fertilitatea în declin. Odată ce o femeie înaintează în vârtă, numărul de ovule se află în scădere, iar ovulele mai mature sunt mai greu de fecundat. Astfel că, odată cu vârsta, și ovulele merg spre ”maturizare”, spun experții, existând situația în care femeile să fie nevoite să apeleze și la alte procedee pentru a rămâne gravide.

Care sunt riscurile pe care le pot avea femeile de peste 35 de ani, dacă rămân gravide

Un alt risc la care s-ar putea expune femeile peste 35 de ani este avortul – pierderea sarcinii. La fel ca la punctul de mai sus, odată cu creșterea în vârstă, crește riscul apariției unui avort spontan. Potrivit doc.ro, o cercetare publicată în BMJ a arătat că riscul de avort spontan este de aproximativ 8.9% pentru femeile cu vârste între 20 și 24 de ani, iar pentru cele de 45 de ani, riscul crește până la 74.7%.

O altă problemă ar putea reprezenta riscurile genetice. Pe măsură ce femeia înaintează în vârstă, pot fi prezente riscuri genetine – bebelușul ar putea să se nască cu o anumită malformație sau un anumit sindrom.

Riscul de a naște un copil mort este mai mare în cazul doamnelor care au o vârstă înaintată. Față de domnișoarele de până în 25 de ani, riscul de a naște un copil mort este de aproape 1.2 – 2.23 de ori mai mare pentru persoanele destul de înaintate în vârstă. Totodată, femeile de peste 35 de ani sunt supuse și altor riscuri: apariția diabetului gestațional, placenta praevia, bebelușul nu e poziționat corect în uter, operația de cezariană de urgență, hemoragie postpartum, naștere înainte de termen, bebeluș cu greutate scăzută la naștere sau mult prea mare.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 22 ian. 2021, 14:35 Autor: Andreea Voicu Life
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×