Care sunt cele mai bune piureuri pentru bebeluși?

Publicat: 19 nov. 2021, 10:18 Autor: Elena General
Care sunt cele mai bune piureuri pentru bebeluși?

Atunci când o mămică începe să își hrănească bebelușul, cel mai adesea se simte pierdută din cauza varietății de piureuri de bebeluși regăsite pe rafturile supermarketurilor și în farmacii. Care sunt cele mai bune piureruri pentru bebeluși?

Piure de legume la începutul diversificării

Cel mai bine este ca, la începutul diversificării alimentare să se aleagă piurerui bebeluși care să conțină o legumă. Mămica trebuie să se familiarizeze cu compoziția piure-ului: acesta nu trebuie să conțină zahăr, sare, arome sau conservanți. Adesea, vei observa că găsești mâncare bebeluși pe care scrie „cu vitamina C”. Cu alte cuvinte, producătorul semnalează astfel prezența acidului ascorbic sau citricelor în piure-ul de cartofi spre exemplu. Acești acizi sunt considerați cei mai siguri antioxidanți.

Cele mai bune alegeri la începutul diversificării alimentare sunt piureurile de dovlecei, de conopidă sau de cartofi, care împreună cu lapte praf vor reprezenta alimentația principală a bebelușului. După ce aceste legume sunt introduse în alimentația bebelușului, este posibil să cumperi piureuri cu mai mulți compuși, adică în compoziția cărora se regăsesc minim trei legume.

Fructele sunt introduse în alimentația bebelușului după legume deoarece copiii mănâncă fructele cu plăcere, deoarece sunt mai dulci și riscă să refuze legumele. Primele piureuri de fructe pentru bebeluși vor fi cele de mere, pere sau prune. Este cam greu să îi oferi un piure de fructe fără zahăr. Zahărul  este un alergen destul de puternic, cel mai bine este să îl eviți pe cât posibil.

De-a lungul timpului, bebelușul consumă mai multe fructe diferite. Cel mai bine este să eviți piure-ul din legume exotice cum este piure-ul de mango deoarece nu este ideal pentru un bebeluș.

Care sunt nevoie nutriționale ale copilului înainte de vârsta de trei ani?

Bebelușii și copiii sub vârsta de trei ani nu sunt adulți în miniatură. Drept urmare, un părinte nu ar trebui să se mulțumească să reducă porțiile sau să mixeze preparatele destinate adulților. Alimentația copilului sub trei ani trebuie să fie adaptată nevoilor sale specifice.

Aportul de proteine animale este important pentru a-i permite bebelușului să se dezvolte și să crească: între 0-3 ani, micuțul își dublează înălțimea, crește văzând cu ochii. În schimb, părinții ar trebui să controleze cantitățile, în mod ideal 10g pe zi între 6-12 luni și 20g de proteine animale între 1-2 ani.

Bebelușul are în egală măsură nevoie de lipide și de acizi grași esențiali. Aceștia sunt necesari creșterii bebelușului dar și dezvoltării sale cerebrale. Între 0-3 ani, greutatea bebelușului se va tripla. Glucidele sunt în egală măsură indispensabile deoarece furnizează energie. Un bebeluș are nevoie de aproximativ 13 vitamine și 15 săruri minerale pentru producția de energie, pentru formarea scheletului și pentru buna funcționare a sistemului său nervos dar și a mușchilor.

Publicat: 19 nov. 2021, 10:18 Autor: Elena General
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×