Care sunt cele mai banoase meserii in care nu iti trebuie facultate

Publicat: 07 Nov. 2017, 10:44 Life
Care sunt cele mai banoase meserii in care nu iti trebuie facultate

Cele mai banoase meserii nu necesita intotdeauna studii de nivel universitar. Uneori sunt suficiente cateva cursuri sau pur si simplu vointa de a face o meserie mai putin obisnuita.

Cele mai banoase meserii fara facultate va pot aduce sume foarte mari de bani, insa asta nu inseamna ca sunt usor de facut. Potrivit unor studii recente ce s-au desfasurat pe teritoriul Statelor Unite, exista cateva meserii ce aduc venituri substantiale fara sa fie nevoie de studii superioare.

Cele mai banoase meserii – Controlor de trafic aerian

Atat in Statele Unite, dar si in Romania, meseria de controlor de trafic aerian poate fi practicata fara a avea neaparat o facultate terminata, insa pentru a ajunge calificat in aceasta meserie trebuie urmate cursuri speciale. Aceasta meserie presupune monitorizarea aeronavelor si e una dintre cele mai stresante din lume, avand responsabilitati enorme. In SUA, un controlor de trafic castiga in medie 120.000 de dolari pe an.

Cele mai banoase meserii – Operator de reactoare nucleare

Operatorii de reactoare nucleare actioneaza sau controleaza reactoarele, deplaseaza tijele de control, pornesc si opresc echipamentul, monitorizeaza si regleaza comenzile dar si inregistreaza datele din jurnale. Un astfel de operator castiga anual in jur de 90.000 de dolari, insa meseria sa presupune o responsabilitate mare si destule riscuri.

Cele mai banoase meserii – Manageri de transport si distributie

Tot in jur de 90.000 de dolari pe an castiga si un manager de transport si de distributie. El coordoneaza activitatile de transport, depozitare si distributie si are nevoie de studii medii.

Cele mai banoase meserii – Radioterapeut

Nu e nevoie de facultate ci doar de cursuri de specializare pentru a te face radioterapeut, iar castigurile anuale ajung in medie pana la 80.000 de dolari pe an.

Cele mai banoase meserii – Detectiv sau anchetator particular

Pentru a te face detectiv sau anchetator particular ai nevoie doar de diploma de bacalaureat si poti castiga pana la 78.000 de dolari. Un detectiv particular are sarcina de a efectua diferite investigatii legate de presupuse incalcari ale legilor sau alte infractiuni.

Cele mai banoase meserii – Manager de servicii funerare

Nu e cea mai placuta meserie din lume insa e una dintre cele mai banoase, tocmai pentru ca sunt putini cei care vor sa o faca. Managerul de servicii funerare se ocupa de tot ceea ce tine de inmormantarea unei persoane pentru a scuti familia de un stres in plus in cazul unui asemenea eveniment nefericit. Castigurile pot ajunge la 73.000 de dolari.

 

Publicat: 07 Nov. 2017, 10:44 Life
Pe aceeași temă