Care sunt cele două mari pericole din farfurie, de Paște! ”Sunt toxice!”

Publicat: 21 apr. 2022, 12:46 Autor: Maria Apostol General

Medicul Tudor Ciuhodaru ne avertizează cu privire la vopseaua de ouă și la carnea de miel pe care o folosim de Paște și ne explică când pot deveni acestea periculoase!

2 pericole de Paști în fiecare farfurie: oul rău și mielul toxic. Vopseaua de ouă cumpărată de la colțul străzii vă poate crea multe probleme de sănătate. Chiar dacă sunt mai ieftine sau mai frumoase, vopselele tipografice sau cele făcute artizanal pot avea efecte nocive din cauza plumbului și oxizilor de metale: cupru, aluminiu și staniu.

Vopselele textile sau cele tipografice pătrund prin porii oului și pot contamina albușul sau gălbenușul. Existând riscul declanșării unor toxiinfecții alimentare.

Când devine carnea de miel periculoasă

Recomandăm ca la vopsirea ouălor să folosiți doar substanțe certificate medicosanitar. Achiziționate din magazinele specializate. Evident, dacă nu folosiți coloranții naturali, ca în bătrâni, prin utilizarea foilor de ceapă sau a frunzelor de nuc.

Alte riscuri sunt legate de vechime și mod de conservare. Este preferabil, mai ales atunci când sunt utilizate crude, în creme, maioneze, spumă de albuș, ca ouăle să fie foarte proaspete. Și să fie spălate înainte de utilizare!„, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru pentru DC Medical.

Carnea de miel: are valoare calorică ridicată și este considerată „toxică” în anumite condiții. Vorbim de 200 – 300 kcal la 100 grame şi un conținut ridicat de potasiu iar organele, în special ficatul, au conținut ridicat de fier, zinc și carnitină, cu rol energetic dar și cantități mici de calciul, acid folic şi vitamina E. Prin componenta proteică importantă dar și conținutul ridicat de grăsimi saturate, cam 80 mg de colesterol la 100 grame are risc aterogen dar totodată este considerată de unii drept afrodiziac natural”, mai susține celebrul medic

Publicat: 21 apr. 2022, 12:46 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă