O nouă alertă în Capitală, în plină pandemie. Există posibilitatea ca Bucureștiul să fie invadat de șobolani, căpușe și țânțari, iar Capitala a ratat startul la deratizare și dezinsecție.
Este o problemă mare care ar putea afecta sănătatea publică. În acest moment, potrivit Gândul.ro, Bucureștiul nu are încă un plan general care să includă deratizarea și dezinsecția, iar în condițiile în care acest lucru va întârzia mai mult, există posibilitatea ca la vară, Capitala să fie invadată de șobolani, căpușe și tânțari, care sunt vectori de infecții.
Prima dezinsecție, larvicidarea, ar fi trebuit să aibă loc în luna martie a acestui an, însă Primăria Capitalei nu știe cu cine va face dezinsecția pe străzi, în zona blocurilor și în parcuri. Firma care se ocupa anul trecut de acest lucru se află acum în insolvență și nu poate desfășura vreo acțiune în oraș.
”Până acum, ar fi trebuit făcută larvicidarea, care s-a ratat deja. Trebuia realizată la sfârșitul lunii martie, trebuia începută până să vină zilele calde. Ca să ai o campanie de succes pe timpul verii, trebuie să ucizi larvele, iar această acțiune se face în zonele unde sunt maluri de apă, care sunt foarte multe în București, dar și prin subsoluri”, au transmis reprezentanții firmei pentru Gândul.ro.
„Asta ne-ar mai lipsi, Doamne ferește, o epidemie cu West Nile de la mușcăturile de țânțari. Dacă nu se face dezinsecția așa cum trebuie, bucureștenii vor avea de suferit de la insecte. Pe lângă faptul că sunt extrem de deranjante, mușcăturile pot transmite acest virus. Am avut cam 500 de cazuri de West Nile, din nefericire și decese”, a precizat dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infecțioase și conferențiar universitar.
Sursă foto: Pixabay