Cântăreţul Anton Achiţei a încercat să se sinucidă! Cum a fost găsit în camera de hotel

Publicat: 02 Dec. 2019, 09:17 News

Interpretul de muzică populară Anton Achiţei în vârstă de 73 ani a încercat să se sinucidă într-o cameră de hotel. Artistul se afla la Suceava pentru a înregistra câteva melodii, când a decis să îşi pună capăt zilelor.

Anton Achiţei s-a cazat la un hotel, iar, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie s-ar fi dus în baie şi s-ar fi tăiat cu o lamă la încheietura şi în zona antebraţului mâinii stângi. Cu toate că a sângerat destul de mult, cântăreţul a supravieţuit. El s-a speriat şi si-a sunat un prieten căruia i-a povestit ce a făcut. Acesta a fost se pare cel care a anunţat ambulanţa care a ajuns de urgenţă la hotel.

Cântăreţul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, unde a fost diagnosticat cu sindrom depresiv.

Surse neoficiale susţin, potrivit adevarul.ro, că Achiţei ar fi refuzat să accepte internarea în Secţia de Psihiatrie şi a fost internat pe o altă secţie ca să primească îngrijiri medicale. În perioada următoare, el va fi expertizat psihiatric.

Cine este Anton Achiţei

Are în spate o carieră bogată de peste patruzeci de ani în slujba cântecului popular românesc, Anton Achitei este astăzi unul dintre cei mai îndragiti interpreţi ai folclorului românesc.

Cântăreţul s-a născut în Mănăstireni-Poenari, judetul Botoşani, unde a crescut într-o familie simplă, dar care i-a oferit o copilărie frumoasa, plină de amintiri.

De-a lungul carierei sale, a compus peste 100 de piese de muzică populara, având drept inspiraţie toate regiunile ţării. Deşi a avut ocazia să se mute în capitală, colindând ţara în lung şi-n lat cu muzica sa pentru festivale, nunţi şi petreceri, s-a oprit tot în Moldova. Pentru interpret, acesta era singurul loc de unde îşi putea extrage inspiraţia şi de care se simţea legat cu adevarat.

Bogatul său repertoriu în melodii de dragoste, de dor sau de jale, îl situează pe Anton Achitei printre marii rapsozi de valoarea ai cântecului popular românesc, acesta fiind sufletul petrecerii la fiecare eveniment.

Publicat: 02 Dec. 2019, 09:17 News
Pe aceeași temă