Când vine vara? Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Publicat: 01 iun. 2021, 09:04 Autor: Elena Arhiva
Când vine vara? Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Deși am intrat, oficial, în vară, vremea pare să ne trimită cu gândul la zilele reci și poioase de sfârșit de octombrie! Meteorologii au publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, astfel că vom afla când scăpăm de ploi și te temperaturile extrem de scăzute! 

BANAT

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme răcoroasă pentru această perioadă. Vor fi temperaturi maxime de aproximativ 18 grade și minime de 8 grade, în medie regională. Începând cu data de 2 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire. În intervalul 5-13 iunie, media maximelor termice va fi de 25…26 de grade. Iar a celor minime va fi de 13 grade. Valori normale pentru acestă perioadă.

Ploi pe arii mai extinse se vor semnala pe 31 mai și 1 iunie, precum și în intervalul 6 – 13 iunie.

CRIŞANA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme răcoroasă. Regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi diurne de 17…19 grade și nocturne de 7…8 grade, în medie, între 31 mai și 2 iunie. Ulterior, va avea loc o încălzire treptată a vremii. Va deveni normală sub aspect termic în intervalul 6 – 13 iunie. Atunci se vor înregistra maxime termice de 24…25 de grade și minime de 12…13 grade.

Temporar va ploua aproape pe tot parcursul intervalului de două săptămâni al prognozei, dar ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 31 mai, precum și între 8 și 13 iunie.

TRANSILVANIA

Pe 31 mai și pe 1 și 2 iunie vremea va fi rece pentru această perioadă. Se vor înregistra temperaturi maxime de 15…16 grade și minime de 6…7 grade, în medie regională. Între 3 și 5 iunie, vremea se va încălzi treptat. În intervalul 6 – 13 iunie, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Media temperaturilor diurne va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime nocturne va fi de aproximativ 11 grade.

Vor fi ploi pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse pe 31 mai și între 8 și 12 iunie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în cursul nopților și al dimineților în primele 4 zile ale intervalului de prognoză. Vor fi valori termice medii de 16…18 grade pentru temperaturile maxime și de 6…7 grade pentru cele minime. Apoi, temperatura aerului va crește, iar în intervalul 5 – 13 iunie vremea va deveni apropiată de normal sub aspect termic. Maximele diurne vor fi de 23…24 de grade. În același interval, în cursul nopților, se vor înregistra aproximativ 11…12 grade.

Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai mare pe 31 mai și în intervalul 8 – 13 iunie. Însă ploi slabe, pe arii mai restrânse, se vor semnala și între 4 și 7 iunie.

MOLDOVA

Până în data de 3 iunie vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. În cursul zilelor se vor înregistra valori maxime în medie cuprinse între 15 și 18 grade, iar pe timpul nopților media minimelor va fi de 8…9 grade. Apoi, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată, astfel încât la sfârșitul primei săptămâni vor ajunge la medii diurne de 20…22 de grade și de 10…11 grade, la cele nocturne. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, maxime în medie de 23…25 de grade și minime medii de 12…13 grade.

Intervale de timp cu fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala mai frecvent în primele 3 zile ale intervalului, când local se vor cumula și cantităţi de apă mai însemnate. Averse, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar și pe spații mai mici și în restul perioadei de referință.

DOBROGEA

Vremea va fi rece în primele zile, cu temperaturi maxime medii de 16…18 grade și minime în medie de 10…12 grade. Apoi, valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Astfel, la sfârșitul primei săptămâni vor ajunge la medii diurne de 21…22 de grade și de 13…14 grade, la cele nocturne. Ulterior, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, maxime în medie de 22…24 de grade și minime medii de 14…15 grade.

În primele două zile vor fi perioade cu fenomene asociate instabilității atmosferice, iar local se vor cumula cantități de apă însemnate, dar averse, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar și pe spații mai mici și în restul perioadei de referință.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general sub 22…20 de grade, iar a minimelor va fi de 8…11 grade. După data de 3 iunie valorile termice se vor apropia treptat de cele specifice perioadei, astfel că media maximelor termice va fi în general între 24 și 26 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade.

Vor fi intervale de timp cu fenomene specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare în zilele de 31 mai, 1 iunie și după data de 6 iunie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 18…20 de grade în primele două zile, până spre 25…26 de grade în jurul datei de 5 iunie. În cea de a doua săptămână de prognoză maximele termice nu vor mai avea variații semnificative. Media temperaturilor minime se va menține scăzută, de 8…9 grade, până în dimineața zilei de 3 iunie, apoi va crește treptat, astfel că până în data de 7 iunie va atinge 12…13 grade. În zilele care vor urma media minimelor termice nu se va mai modifica semnificativ, relatează ANM.

Probabilitatea mai mare pentru perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în primele zile de prognoză și din nou, după data de 6 iunie.

LA MUNTE

În primele 4 zile de prognoză vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 7 și 10 grade și a minimelor, care va fi de 0…4 grade. În zilele care vor urma vremea va deveni normală pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime va fi de 14…17 grade și a minimelor de 6…8 grade.

Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar acestea vor apărea mai frecvent în primele două zile și din nou după data de 6 iunie.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 01 iun. 2021, 09:04 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×