Când nu se spală în Săptămâna Mare? Tradiții și superstiții de Paște!

Publicat: 01 mai 2024, 09:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
Când nu se spală în Săptămâna Mare? Tradiții și superstiții de Paște!

Saptamana Mare 2024. Am intrat în săptămâna Mare, cunoscută și sub numele de Săptămâna Patimilor. Tradiții și superstiții în România pentru fiecare zi.

Cand nu se spala in Saptamana Mare? Traditii si superstitii de Paste! Cand nu se spala in Saptama Mare este intrebarea pe care toate gospodinele si-o pun cu o saptamana inainte de Paste. Pasca cu branza. 4 retete simple si rapide, ideale pentru Paste – click!

In Saptamana Patimilor sunt multe traditii pe care femeile din Romania le-au respectat de foarte mult timp. Credinciosii crestin ortodocsi atat de la sate cat si de la orase stiu ca in Saptamana Patimilior sunt anumite superstitii si traditii care trebuiesc respectate.

Cand nu se spala in Saptamana Mare?

Pe langa incarcatura religioasa a acestei saptamanai gospodinele stiu ca asta este saptamana in care trebuie sa-si pregateasca intreaga casa pentru sarbatorile de Paste. În această săptămână în care se face curățenie în case, gospodinele scutură covoarele, spală rufele și poate chiar reamenajează. Beneficii carne de ied. E saraca in calorii si poate inlocui mielul la masa de Paste!

Zilele in care nu se spala in Saptamana Mare sunt Miercurea Mare si Vinerea mare, in rest in zilele de luni, marti si joi se pot spala rufe fara probleme. In primele 3 zile din Saptamana Mare sunt permise muncile grele pentru cei din mediul rural dar Joi si Vineri ar fi bine ca toata lumea sa se ajute la treburile gospodaresti. Drob de miel, reteta de Paste extrem de usoara! VIDEO

Traditii si superstitii de Paste 2024

Ca obiceiuri și superstiții, în Lunea Mare, femeile încep curățenia de Paște. Se scoate totul afară, se aerisește casa ca să iasă toate relele de peste iarnă, se văruiește și se spală totul. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!” Aperitive pentru masa de Paste. Retete traditionale extrem de gustoase – click!

Ce se face in Joia Mare? In Joia Mare se tine post, nu se mai trag clopotele in biserici iar toti crestinii care s-au spovedit deja merg sa se impartaseasca. Tot in Joia Mare gospodinele rosesc ouale. Ce rugaciuni se citesc in Postul Pastelui. Toata lumea trebuie sa le rosteasca, cel putin o data!

Publicat: 01 mai 2024, 09:00 Autor: Loredana Dumitrașcu Life
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×