Când e bine să speli așternuturile. Ce spun specialiștii despre schimbatul cearceafurilor

Publicat: 11 Feb. 2020, 15:10 Life

Când e bine să speli așternuturile. Nu multe persoane cunosc momentul când trebuie schimbate așternuturile și ceaceafurile.

Când e bine să speli așternuturile. Astfel că, oamenii de știință au spus când ar fi momentul oportun să schimbi așternuturile pe care dormi. Chiar dacă consideri că ai o conduită bună când vine vorba despre igienă, trebuie să știi că nu mereu ”se pupă cu adevărul”.

Când e bine să speli așternuturile. Ce spun specialiștii despre igienă

Multe persoane preferă să facă baie sau duș, apoi să poarte pijamale și să doarmă, crezând că e foarte bine așa cum procedează. Dar care să fie, de fapt, adevărul?

În fiecare zi, organismul nostru elimină cantități semnificative de uleiuri, transpirație, piele moartă, dar și bacterii și murdărie combinate cu microbi. Dacă stai între 49 și 63 de ore în pat pe săptămână, cu siguranță așternuturile vor avea cele enumerate anterior.

Când e bine să speli așternuturile. Ce spun medicii

Când e bine să speli așternuturile. Medicul Lisa Ackerley explică ce trebuie să faci pentru a avea o igienă corectă.

”Gândește-te la toate lucrurile pe care le faci în pat. Lăsând la o parte faptul că este locul în care dormi, poate funcționa ca spațiul în care ai biroul acasă, locul în care îți bei ceaiul sau mănânci prânzul. Poate fi patul unei pisici sau a unui câine. În funcție de activitățile pe care le desfășori în pat și cât de curat ești când te pui în el sau dacă poți haine de noapte, patul tău poate deveni foarte murdar și s-ar putea să-ți facă rău corpului”, a explicat ea.

Un cearceaf murdar găzduiește între 3 și 5 milioane de bacterii pe 6.5 centimetri pătrați, potrivit Playtech.

Când e bine să speli așternuturile. La câte grade se bagă la mașina de spălat

Așternuturile trebuie schimbate săptămânal și băgate la mașina de spălat la 60 de grade. Astfel, bacteriile și alergenii vor dispărea. De asemenea, se recomandă ca fețele de pernă trebuie schimbate săptămânal, iar pernele cu puf înlocuite cu cele cu spumă.

Publicat: 11 Feb. 2020, 15:10 Life
Pe aceeași temă