Mici trucuri care ne ajuta sa alegem o branza de calitate. Contrar asteptarilor, aceastea s-ar putea sa fie fabricata din orice, numai din lapte nu. Pentru a face diferenta dintre o branza care contine grasimi vegetale si una obisnuita exclusiv din lapte, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte. Primul indiciu care ne poate pune pe ganduri atunci cand suntem in fata unui galantar cu branza este pretul. Intotdeauna, o branza facuta din orice altceva in afara de lapte va fi mult mai ieftina decat una facuta din lapte.
Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este culoarea produsului. O branza facuta din grasimi vegetale va fi mai alba decat una obtinuta numai din lapte. De asemenea, textura este diferita de la un tip de branza la altul. Branza din grasimi vegetale este mai compacta si mai moale, pe cand cea din lapte este mai aerata.
O branza neteda trebuie sa va dea de gandit, intrucat branza adevarata are orificii de aer in interior. Daca acestea nu exista, sa luati in calcul ca branza este falsificata cu clorura de calciu.
Clorura intareste produsul.
Mai mult de atat, cand este pusa la desarat, in cazul in care laptele nu a fost de calitate, se va inmuia, dar daca laptele a fost bun, va ramane ferma. Branza adevaratat nu va avea niciodata consistenta untului, acesta este un alt truc la care trebuie sa fim atenti. Iar daca punem o bucata de branza la fiert si se dizolva, inseamna ca nu contine lapte.
Sursa: doctorulzilei.ro.