Boala lui Rica Raducanu. Poate duce la moarte subita si de ea sufera un sfert dintre barbati

Publicat: 03 iun. 2018, 12:21 Autor: D. C. Vedete

Fostul portar al anilor '70 sufera de o boala periculoasa care ii poate curma viata in orice moment.

Boala lui Rica Raducanu se numeste apneea in somn si poate duce la moarte subita. Simptomul principal este sforaitul si un sfert dintre barbati sufera de aceasta boala. Rica Raducanu este unul dintre acesti barbati. Fostul portar a fost recent la un consult unde medicii i-au oferit mai multe informatii despre boala sa.

Rica Raducanu este un fost portar care a facut istorie in fotbalul romanesc. Din nefericire, sufera de o boala care ii poate curma viata in orice clipa. Este vorba de apneea in somn. Fostul portar a mers la medic unde a aflat ca trebuie sa doarma seara de seara cu o masca pe fata.

„Eu, din cauza loviturilor – noroc că am nasul ăsta mare – uite dantură, când am făcut plonjoane, mulți mi-au dat cu piciorul în nas, mi-au rupt toată partea asta, nu respir deloc pe aici, apoi am umblat eu cu gâtul, cu lovituri pe aici, cap, peste tot și mi-a zis că trebuie să vin, că s-ar putea să mor în somn”, a marturisit fostul portar care a activat timp de 10 ani.

Boala lui Rica Raducanu – apneea in somn

Boala lui Rica Raducanu. Poate duce la moarte subita si de ea sufera un sfert dintre barbatiMedicul l-a intrebat daca sotia lui ii spune des ca sforaie. Rica Raducanu sustine ca nu stie deoarece sotia lui sforaie, iar el o trimite in alta camera. 🙂 „Habar n-am, eu o cert pe nevasta-mea că sforăie, am trimis-o în camera cealaltă. Ea zice că pufăi ca locomotiva… Păi eu dacă am jucat la Rapid!”, spune mucalit fostul portar.

Boala lui Rica Raducanu. Poate duce la moarte subita si de ea sufera un sfert dintre barbatiRica a aflat ca trebuie să doarmă o noapte cu un aparat care să îi monitorizeze somnul. A doua zi, medicul verifică rezultatele, informeaza digi24.ro. Asa afla ca are apnee in somn. Practic, mușchii gâtului își pierd tonicitatea peste noapte și blochează deschiderea cailor respiratorii. Asa apar pauzele în respirație.

„Ăsta e un ecran de 5 minute și în 5 minute dvs ați avut aici 30 de secunde, aici 20 și aici vreo 10, deci în total hai să numărăm… în 5 minute, dvs. 77 de secunde nu ați respirat!”, îi explică medicul.

Boala lui Rica Raducanu – apneea in somn

Boala lui Rica Raducanu. Poate duce la moarte subita si de ea sufera un sfert dintre barbati„Ce băiat bun sunt!” – comentează fostul sportiv. Acesta a indemnat toti oamenii sa mearga la medic pentru analize an de an. „Ce crezi, că Stela Popescu, Ionela, eram prieten bun cu ei, crezi că nu aveau bani să se trateze? Nu au avut șansa să facă niște analize, au lăsat-o așa și târziu s-au dus. De-aia eu spun și la lume să se ducă la doctor, colo, colo, niște analize. Eu fac la trei luni, mă duc la sânge, așa sunt învățat de când jucăm, mai bine preîntâmpinăm niște chestii din astea decât… Ce crezi, că mie îmi arde să stau cu măștile astea, dar încercăm, o să fie greu, că e ceva aparte, dar n-ai ce să faci”, spune fostul fotbalist.

Boala lui Rica Raducanu – simptome


– sforăitul puternic şi neregulat

– dureri de cap dimineaţa

– somnolenţă în timpul zilei

– scăderea puterii de concentrare

– tulburări de memorie

Afla mai multe detalii aici!

Publicat: 03 iun. 2018, 12:21 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă