Boala care cauzeaza caderea parului la femei. Este o boala care devine din ce in ce mai des intalnita. Femeile isi spun povestea pentru a isi avertiza prietenele si nu numai. Boala se numeste alopecie si nu a fost luata in serios. Pana anul trecut! Tot mai multe femei s-au confruntat cu caderea masiva a parului.
Boala care cauzeaza caderea parului la femei se numeste alopecia. Denisse are 21 de ani si este una din victimele acestei boli. Tanara si-a pierdut parul, dar nu si zambetul sau optimismul.
„În perioada aceea nu realizasem faptul că eram stresată: s-a manifestat prin căderea abundentă a părului”, povesteste Denisse Mainea, conform digi24.ro.
Denisse Mainea are 21 de ani. A fost diagnosticata cu alopecia la inceputului lui 2017. E o boala care nu tine cont de varsta, pregatire si se hraneste cu stres. Dupa mai multe investigatii medicale, Denisse Mainea a aflat ca mai sufera de o boala. Este vorba de tiroidita autoimuna.
Medicii i-au spus ca isi va pierde complet parul. Asa ca Denisse a decis sa se tunda complet. Fata si-a ras parul desi toata viata a avut plete lungi si frumoase. „A fost o decizie destul de radicală, pentru că înainte am avut părul destul de lung şi întotdeauna mi l-am păstrat aşa, pentru că îmi plăcea şi pentru mine înainte asta reprezenta frumuseţea”, mărturiseste Denisse.
Dupa mai multe vizite la medici, acestia au decis ca principalul factor care a dus la imbolnavirea tinerei a fost stresul.
„Eram solicitată la facultate. Mi-era greu să mă adaptez unei fluctuaţii, de exemplu examenele, prietenii. Mama a fost plecată în Anglia şi pentru mine, responsabilitatea de a deveni sora mai mare, aproape mamă fraţilor mei, a fost destul de complicat, dar totul ţineam sub control”, sustine Denisse.
„Factorii psihologici sunt un duşman fără grai şi ei acţionează în tăcere şi singura variantă pe care corpul nostru o transmite că e ceva e în neregulă e dezechilibrul fizic”, explica psihoterapeutul Monica Burcea.
Un studiu sustine ca romanii sunt cei mai stresati europeni. Ii depasim pe slovaci si cehi. Avem un ritm de viata alert atat la munca, acasa sau pe strada. Urmele pe care stresul le lasa asupra noastra sunt grave si, uneori, de nereparat.
„Trebuie să fim conştienţi de faptul că societatea ne stresează, că provocările societăţii sunt un factor stresor foarte important. Acum e bine să facem diferenţa. Există un stres mic – bun – care ne determină să fim, poate, mai ambiţioşi. Pe măsură ce această cantitate de stres creşte, vorbim de un stres aşa-zis negativ, acel stres pe care simţindu-l în viaţa de zi cu zi ajungem să-l considerăm normalitate.
Ne putem aştepta la căderea părului, la o digestie dificitară, la un tranzit intestinal deficitar şi multe alte probleme pe care aparent avem tendinţa să le trecem cu vederea care neluate în seamă se pot agrava pe măsură ce trece timpul. Să eliminăm acei factori stresori din viaţa noastră.
E adevărat că nu o să-i putem elimina pe toţi, nu avem cum. Să privim şi partea plină a paharului, pot fi nişte idei de început, astfel încât să nu ajungem să suferim şi să petrecem mult timp încercând să ne redobândim sănătatea pe care am pierdut-o”, arată psihoterapeutul Monica Burcea.
Denisse a marturisit cum a incercat sa treaca peste aceasta boala. Mai ales peste pierderea parului: „Am început să meditez, să mă ascult pe mine, am învăţat, odată cu afecţiunea pe care o am, să văd lucuri şi să accept partea pozitivă în orice – atât timp cât eşti echilibrat, cât emani bunătate şi seninătate, totul se vede cu ochiul liber. Nu trebuie să apelezi la alte mijloace de make up sau orice altceva. Nu contează. Contează să fii tu!”