Bloggerița Alina Ceusan: “Mă văd făcând această meserie toată viața”

Publicat: 02 Mar. 2017, 19:29 Vedete

Alina Ceușan este una dintre cele mai cunoscute și apreciate bloggerițe din România, cu 265.000 de followers pe contul de Instagram.  Pasiunea ei pentru scris a pornit încă de pe vremea când era la liceu, însă niciodată nu se gândea că va ajunge să fie citită de atâția oameni și să aibă o mulțime de oameni care să se inspire din blogul ei. În interviul  exclusive pentru Ciao! veți afla mai multe despre cum este ea în viața de zi cu zi, dar și cât de greu i-a fost să ajungă până aici.

Am fost omul potrivit la locul potrivit

Cum a pornit pasiunea ta pentru scris?
Ralucuţa, cum ne plăcea nouă să îi spunem, (profesoara mea de limba și literatura română din liceu) este cea care m-a influențat cel mai mult în acest sens. Participam la olimpiada națională și petreceam mult timp cu ea în particular. Țin minte notițele pe care le făcea pe texte, modul în care vorbea despre operele predate cu o căldură nemaîntalnită, felul  în care explica fiecare frază, ceaiul cald și fursecurile. Studiam într-o cameră micuță, plină de cărți, unde timpul parcă avea alte valențe. Profesoara mea din liceu avea ceva special. Cu siguranță, inspiră și alți tineri la început de drum, în timp ce vorbim. De acolo a pornit pasiunea mea pentru scris, de la ea.

Ce te-a determinat să împărtășești cu cei din jur trăirile tale şi emoţiile?
Cred că dacă-ți place să scrii, e de la șine înțeles că vrei să împarți clipele cărora le imprimi cumva un moment de stop prin scris, cu alții. Dincolo de asta, tehnologia avansează acum atât de repede și lucrurile apar în online cu o viteză atât de năucitoare, încât partea de foto-video devine parte din firescul oricărei postări de tip text și așa am ajuns la a jongla între blog și social media. Am fost omul potrivit la locul potrivit, în momentul potrivit. Mi-am dorit să fac asta. Vreau să îngheț timpul. Deocamdată, am reușit doar cu fotografiile.

Alina Ceusan este cel mai tare blogger de la noi
Alina Ceusan este cel mai tare blogger de la noi

Ești una dintre cele mai citite bloggerite. Care crezi că este secretul tău? Cum reușești să empatizezi cu atât de multă lume?
Autenticitatea, reinventarea continuă, faptul că scriu mult și că mă dedic 100% acestei meserii.

Am învățat să fac totul de la zero singură

Blogul tău a pornit ca o temă de facultate. Sperai să ajungă atât de cunoscut?
Nu aveam nici un fel de așteptare de la jurnalul meu online de atunci. Pot spune că blogul a fost o provocare de la bun început, având în vedere faptul că a început că o temă de facultate, însă anii au trecut rapid, iar ascensiunea blogului a fost la fel de rapidă. Am învățat cum se face totul de la zero și în mare parte singură. Facultatea de comunicare mi-a dat însă imboldul de a-mi face cont pe wordpress. Și l-am făcut.

Sunt foarte multe(mulți) bloggerite (bloggeri!). Simți că ești în competiție cu cineva?
Eu cred în faptul că această competiție care este clar că există e benefică. Cred că fiecare reușită din lumea blogging-ului de oriunde în lume, ne încurajează de fapt și pe noi să facem un pas în față, să ne depășim limitele, să dăm mai mult.

Tanara adora sa realizeze sedinte foto in locatii exotice
Tanara adora sa realizeze sedinte foto in locatii exotice

Ca în orice domeniu, există oameni care îți comentează fiecare mișcare și te critică. Spune-mi cum faci față comentarilor răutăcioase?
Iau în calcul criticile constructive, însă sunt conștientă că nu pot fi pe placul tuturor.

Cât de greu a fost drumul până aici?
Sincer, nici nu știu cum au zburat anii, sunt într-o continuă mișcare, tot timpul există un nou subiect de discuție și noi look-uri de pozat. Mă simț ca și când aș fi început de ieri.

Cum este Alina în viață de zi cu zi, atunci când nu scrie pe blog?
Sunt exact ca pe blog / ca în vlogurile mele. Relaxată, curioasă, simț nevoia de a acumula cât mai multe cunoștințe în cât mai multe domenii, să mă implic în multe proiecte, îmi place să fiu la curent cu tot.

Care este cuvântul care te descrie cel mai bine?
Rocknrolla.

Citeste interviul integral in revista Ciao! care se afla acum pe piata!

Publicat: 02 Mar. 2017, 19:29 Vedete
Pe aceeași temă