Biserica veche si misterioasa, gasita in interiorul unui munte! Ce secrete ascunde
Biserica veche a fost gasita de curand de catre arheologi. Lacasul de cult ar fi printre cele mai vechi din intreaga lume si dateaza din secolul trei i.Hr. Este situata in inima unui munte, o astfel de constructie fiind cat se poate de rara.
Biserica straveche este situata in subteran, in orasul antic Derbent. Este localizat pe coasta Marii Caspice si constructia veche de mii de ani le-a dat la inceput mari batai de cap oamenilor de stiinta. Asta deoarece a trebuit utilizata o tehnica ingenioasa, astfel incat sa ii poata fi stabilita pozitia si forma structurii. Secretul comorii din Pestera Cioclovina
Biserica veche, gasita in munte!
Tehnica a implicat realizarea de fotografii cu miuoni, astfel incat in zona nu se pot face sapaturi. Biserica veche este localizata intr-o zona ce a fost declarata patrimoniu UNESCO. Arheologii au crezut initial ca ar putea fi vorba despre un simplu rezervor. Sau de un templu al focului ridicat de catre zoroastrieni. Descoperire arheologica impresionanta in judetul Arad
Radiografiile efectuate in subteran au scos la iveala ca este vorba despre o intreaga cladire, cu o lungime de aproximativ 15 metri. Constructia are forma de cruce, fiind descoperita de o echipa de la Academia Rusa de Stiinta, alaturi de Institutul de Fizica Nucleara si de Universitatea de Stat Dagestan. Specialistii si-au dedicat toate eforturile in gasirea si documentarea acestei cladiri antice.
Cu ajutorul tehnicii care nu punea in vreun fel zona in risc, echipa de savanti a determinat forma si dimensiunea bisericii ingropate sub cetatea Naryn-Kala. Radiografiile cu miuoni au stabilit ca biserica are in jur de 11 metri inaltime, 15 metri lungime si 13 metri latime.
„Ar fi foarte ciudat ca această clădire să fi fost un rezervor. În fortăreața Naryn-Kala am descoperit o altă structură, la 10 metri adâncime, care arată într-adevăr ca un rezervor. Aceasta este o construcție neobișnuită, cu forma unei cruci. Conform arheologilor care au început săpăturile, atunci când a fost construită, clădirea era situată în cel mai înalt punct al Naryn-Kala. De ce ar fi vrut să pună un rezervor la suprafață, ba chiar pe cel mai înalt munte? Ar fi bizar. Sunt mai multe întrebări la care trebuie să găsim un răspuns în prezent”, a spus Natalia Polukhina, coordonatoarea studiului, potrivit stirileprotv.ro.