Beneficiile usturoiului asupra organismului! Motive sanatoase pentru a-l consuma zilnic

Publicat: 23 apr. 2018, 11:14 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete

Usturoiul consumat pe stomacul gol este un puternic cantibiotic natural.

Usturoiul tine doctorul la distanta, iar aceasta zicala este cat se poate de adevarata. Pentru a te putea bucura de beneficiile usturoiului asupra organismului, marunteste-l inainte de a-l consuma si lasa-l sa stea asa un timp.

In acest fel, permiti eliberarea alicinei si impiedicarea pierderii sale in timpul prepararii termice. Iata la ce ajuta cel mai mult usturoiul.

Beneficiile usturoiului asupra organismului! Ajuta la vindecarea racelilor si gripei

Usturoiul ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca organismul lupta mai usor cu infectiile din organism, deci si cu virusurile si bacteriile care provoaca raceli si gripa.

Un studiu efectuat in SUA a aratat ca persoanele care luau suplimente alimentare pe baza de usturoi au redus numarul racelilor cu pana la 63%, spre deosebire de cele care luau suplimente placebo. Si simptomele s-au redus considerabil, dupa doua zile, la cei carora le era administrat usturoi, fata de persoanele care nu aveau parte de acest tratament.

Beneficiile usturoiului asupra organismului! Reduce colesterolul

Un alt beneficiu al usturoiului este de a reduce nivelul de colesterol „rau”, LDL, din corp, substanta care poate favoriza aparitia afectiunilor cardiovasculare.

Beneficiile usturoiului asupra organismului
Beneficiile usturoiului asupra organismului

Beneficiile usturoiului asupra organismului! Ajuta digestia

Datorita alicinei, substanta care da iuteala si mirosul specifice usturoiului, acest condiment ajuta organismul in procesul de digestie. Potrivit unui studiu efectuat in Israel, nu numai ca ajuta sistemul digestiv, dar alicina contribuie la pierderea in greutate, pentru ca reduce apetitul.

Beneficiile usturoiului asupra organismului! Stimuleaza detoxifierea

Metalele grele si alte toxine care se acumuleaza in organism in urma alimentatiei deficitare sau a expunerii la factorii contaminanti din mediu pot fi eliminate prin consumul de sulf aflat in compozitia usturoiului.

Un studiu efectuat în rândul muncitorilor dintr-o fabrică de baterii, expuși la plumb, a arătat că, în urma consumului de usturoi, cantitatea acestui metal greu prezent în organismul lor a scăzut cu până la 20%. Astfel, persoanele în cauză au acuzat mai puține dureri de cap și, implicit, s-a redus și numărul de absențe la locul de muncă.

Publicat: 23 apr. 2018, 11:14 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă