Beneficiile consumului de struguri: la ce ajuta cel mai mult fructele toamnei

Publicat: 14 sept. 2017, 16:18 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Beneficiile consumului de struguri: la ce ajuta cel mai mult fructele toamnei

Strugurii sunt fructe foarte bune pentru sanatate, fiind o sursa naturala de antioxidanti si de vitamine. Consumul de struguri contribuie la combaterea anemiilor, a asteniilor, a stresului, dar si a starilor de oboseala.

In plus, strugurii au un efect diuretic, laxativ, coleretic, colecistokinetic, detoxifiant, hipocolesterolemiant, sunt regeneratori hepatici, calmanti si combat insomniile. Strugurii se numara printre fructele cu cel mai mic indice glicemic, iar aportul lor caloric este redus, ei avand circa 70 de calorii per 100 de grame.

Strugurii negri contin resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti. Mai contin si licopen, bioflavonoide, acizi grasi Omega 3 si 6, mangan, cupru, antocianine, acid elagic si melatonina. De asemenea, strugurii negri contin multe oligoelemente care fortifica organismul si ii ofera vitalitate, tocmai de aceea au fost denumiti si „polivitamine naturale”.

Intaresc sistemul imunitar. Avand foarte multe vitamine – A, B1, B2, B3, C si PP – strugurii au darul de a sustine formarea de anticorpi, crescand astfel rezistenta organismului in fata infectiilor, virusurilor si bacteriilor.

Curata rinichii si au un rol important in procesul de distrugere pe cale naturala a calculilor renali.

Combat stresul. Strugurii sunt o sursa bogata de fructoza si glucoza, stimuland astfel secretia de serotonina, hormonul fericirii, si diminuand in acest fel nivelul stresului.

 • Detoxifica colonul si imbunatatesc digestia. Pentru ca sunt bogati in fosfor, potasiu si in fibre, strugurii contribuie la dizolvarea lipidelor si la eliminarea toxinelor acumulate. Efectul diuretic este mai puternic atunci cand acestia sunt consumati pe stomacul gol.
Sursa: sfatulmedicului.ro.
Publicat: 14 sept. 2017, 16:18 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă
×