Bani ÎN PLUS pentru români! Cine va primi al 13-lea și al 14-lea SALARIU + Prime pentru concediul din vară și de Crăciun

Publicat: 01 mart. 2024, 15:24 Autor: Hermina Hagianu News
Bani ÎN PLUS pentru români! Cine va primi al 13-lea și al 14-lea SALARIU + Prime pentru concediul din vară și de Crăciun

Bani în plus pentru români! O anumită categorie de români se vor bucura de un avantaj financiar semnificativ. Mai exact, vor beneficia de 13 sau chiar 14 salarii pe an. Află în rândurile de mai jos toate informaţiile.

Românii angajaţi ar putea să primească al 13-lea salariu înainte de concediul din vară și al 14-lea înainte de Crăciun. Acest beneficiu este valabil pentru cei care lucrează în două țări din Uniunea Europeană.

În Austria, de exemplu, angajații au dreptul la două plăți speciale suplimentare pe parcursul anului, cunoscute sub numele de „Prime de Crăciun și de vacanță” sau „al 13-lea și al 14-lea salariu”.

Astfel, în afară de cele 12 salarii standard, ei primesc o recompensă financiară înaintea vacanței de vară și înaintea sărbătorilor de Crăciun, potrivit Antena 3.

Se majorează salariul minim

Salariul minim ar urma sa fie majorat începând cu 1 iulie 2024. Ultima ajustare a avut loc în octombrie anul trecut, când salariul minim a fost stabilit la 3.300 de lei, nivel păstrat şi în prezent. Guvernanţii urmează să evalueze impactul pe care aceasta creştere îl va avea asupra bugetului de stat, luând în considerare şi capacitatea angajatorilor de a susţine această majorare salarială.

”Pentru anul 2024 se propune stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 3.700 lei lunar incepand cu data de 1 iulie 2024”, au transmis recent reprezentantii Ministerului Muncii atunci cand au fost intrebati de cresterea salariului minim pe economie. Aceasta ajustare ar duce la un salariu minim net crescut cu 138 de lei, astfel incat angajatii ar primi un total de 2.217 lei in mana.

Mediul de afaceri sustine o crestere neta a salariului minim cu doar 28 de lei. Este, practic, implementarea salariului minim european in Romania. Aceste sume au fost planificate inca din anul trecut. Decizia nu este una luata peste noapte, ci este un principiu sustinut de Marcel Ciolacu, care propune ca de la 1 ianuarie 2025 nimeni sa nu primeasca un salariu sub 500 de euro net”, a declarat ministrul Marius Budai.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 01 mart. 2024, 15:24 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă