Fructele de avocado contin foarte multi antioxidanti benefici, dar pot avea si efecte adverse.
Chiar daca un consum regulat de avocado e recomandat de catre nutritionisti, acest aliment nu e recomandat chiar tuturor. Atunci cand e consumat in exces, acest aliment poate duce la reactii ciudate, care se produc in organism.
Si desi are nenumarate beneficii si ajuta in tratarea afectiunilor pielii, dar si la alte probleme de sanatate, avocado consumat in exces vine la pachet si cu o serie de contraindicatii. Cele care trebuie sa se fereasca sa il manance sunt femeile insarcinate.
Daca este consumat in exces, avocado poate avea cateva efecte adverse nu foarte placute asupra organismului uman. Cateva dintre acestea sunt, insa, foarte bizare. Spre exemplu, avocado nu este recomandat in cantitati mari femeilor insarcinate sau mamicilor care alapteaza.
Atunci cand este mancat in exces, acest aliment reduce cantitatea de lapte produsa. Mai mult, si bebelusul poate avea de suferit, pentru ca risca sa aiba probleme foarte mari cu stomacul. Nici persoanelor care se stiu alergice la o serie de mancaruri nu le este recomandat sa exagereze cand vine vorba de avocado.
Asta deoarece poate duce la probleme grave la nivelul pielii, dar si la roseata pe corp, mancarimi mari, eczeme, dar si urticarii. Chiar si atunci cand nu este mancat, ci doar intervine un contact cu el, avocado poate duce la asemenea manifestari.
Cand este mancat in cantitati uriase, avocado poate duce la senzatii puternice de voma, dar si la afectiuni ale pielii. Cei care au aceasta problema sunt in special persoanele care sufera de hipersensibilitate.
Alte persoane care au consumat avocado au suferit de efecte adverse si mai bizare. Printre acestea s-au numarat gripa, migrenele, febra, astmul sau chiar paralizia! Un consum exagerat de avocado mai poate duce si la probleme de ficat.
De vina pentru asa ceva sunt mai multe tipuri de ulei de avocado. Si fructele care provin din Mexic sunt responsabile de anumite afectiuni. Acesta contine estragol si anetol, elemente care au fost testate pentru reactii cancerigene. Cei care sufera de afectiuni ale ficatului ar trebui sa il evite pentru ca reduce mult prea mult colesterolul.
(sursa: goodhealthall.com)