Avertizare Infotrafic: Carosabil umed în toată țara. Există riscul apariţiei poleiului

Publicat: 22 Nov. 2019, 15:19 News
Avertizare Infotrafic: Carosabil umed în toată țara. Există riscul apariţiei poleiului

Pe mai multe șosele din întreaga țară se circulă în condiții de carosabil umed, iar temperaturile fiind în scădere, există riscul apariţiei poleiului, avertizează Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din întreaga țară se circulă în condițiile unui carosabil umed. Mai mult decât atât, temperaturile sunt în scădere, astfel că există riscul apariţiei poleiului.

Pe tronsonul kilometric 90 (comuna Teiu, județul Argeș) – 120 (Pitești, județul Argeș) al autostrăzii A1 București – Pitești se circulă îngreunat, în condițiile unui carosabil umed.

Atât în județul Gorj, pe DN 67C Novaci – Obârșia Lotrului, în zona localității Rânca, cât și în județul Vrancea, pe DN 2D Focșani – Lepșa, în zona montană, a nins vineri dimineață. Autospecialele de deszăpezire au intervenit cu material derapant.

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, șoferii trebuie să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

În plus, trebuie să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Publicat: 22 Nov. 2019, 15:19 News
Pe aceeași temă