Avertismentul specialiștilor! Anul 2020 va fi cumplit! Zone întregi se vor transforma în deșert!

Publicat: 14 feb. 2020, 16:50 Autor: Elena Arhiva
Avertismentul specialiștilor! Anul 2020 va fi cumplit! Zone întregi se vor transforma în deșert!

Meteorologii spun că prima lună a anului 2020 este cea mai călduroasă din istorie, iar în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, în timp ce bucăți imense de gheață s-au rupt din ghețari.

Luna ianuarie a anului 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunță că tot anul va fi extrem de călduros.

Este posibil să fie foarte cald. Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a declarat meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM.

Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani.

Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record. Şocul cel mai mare a fost în Antarctica, unde temeperatura a atins 20,7 grade Celsius. „Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo, iar temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog, realatează stiri.tvr.ro.

Din cauza căldurii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.

Publicat: 14 feb. 2020, 16:50 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă