Avertismentul lui Virgil Musta! Tinerii care se îmbolnăvesc de Covid-19 au o evoluție severă: ”Afectarea plămânului ajunge la 70%”
Medicul Virgil Musta, cel care este șeful Secției de Boli Infecțioase din Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, a făcut o serie de declarații care îngrijorează destul de mult. Specialistul susține faptul că tinerii sunt foarte afectați în perioada aceasta, în condițiile în care se îmbolnăvesc cu noul coronavirus.
Medicul Virgil Musta susține că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut în ultima perioadă, astfel aflându-ne pe un platou ascendent în privința cazurilor. De asemenea, s-a constatat o evoluție rapidă a stării de sănătate, în rău, la tineri, gradul de afectare a plămânului ajungând de la 10% la 70%. Acest lucru s-ar întâmpla din cauza noii tulpini care circulă printre oameni.
„În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, creştere care posibil se datorează faptului că în comunitate există virus cu transmitere mai intensă. Ce constatăm noi este că numărul de cazuri a crescut şi şi formele severe sunt mai numeroase. (…) Din păcate, nu avem posibilitatea să determinăm aceste subtipuri sau aceste tulpini, dar modul cum evoluează formele clinice arată indirect faptul că ne confruntăm cu alte tulpini sau şi cu alte tulpini decât cele cu care ne-am confruntat până în prezent”, a declarat Virgil Musta, arată Realitatea.net.
Evoluția negativă se produce la tineri în câteva zile, potrivit spuselor medicului.
„Problema se pune dacă aceste tulpini au şi o patogenitate mai accentuată, pentru că ne confruntăm în acelaşi timp cu cazuri, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă, în câteva de zile, de la o afectare a plămânului de 10% ajunge la 70% ceea ce, astfel de evoluţii rapide şi severe, nu le-am avut până în momentul de faţă”, a mai spus specialistul.
Au fost descoperite primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în România
Potrivit Gândul.ro, pe teritoriul țării noastre au fost descoperite primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului. Specialiștii unui laborator medical foarte cunoscut în România au analizat 93 de probe, aleatoriu, iar în aceste probe, două dintre ele conțint tulpina din Africa de Sud. Este vorba despre un pacient din București, iar altul din Pitești, potrivit sursei citate.
De asemenea, dintre cele 93 de probe, 72 dintre probe au arătat că există tulpina din Marea Britanie, adică tulpina B.1.1.7. Din cele 93 de probe analizate, 77% dintre acestea conțin „tulpina britanică”.
Din 600 de probe analizate, specialiștii laboratorului medical au descoperit 151 de probe care conțin tulpina din Marea Britanie și 2 probe care conțin tulpina sud-africană. OMS transmite faptul că tulpina sud-africană este la fel de contagioasă precum tulpina britanică.
Sursă foto: Pixabay