Autoizolarea la domiciliu, plătită? În Marea Britanie, cetățenii ar putea primi bani pentru a sta acasă

Publicat: 22 Jan. 2021, 12:50 Arhiva

A fost creat un plan, însă nu într-o formă finală. Oficiali ai guvernului din Marea Britanie au sugerat ca oamenii să fie plătiți pentru a se autoizola, în condițiile în care aceștia sunt testați pozitiv cu noul coronavirus.

Din ce în ce mai multe persoane din Marea Britanie ar încălca regulile impuse de autorități, nu respectă izolarea la domiciliu, iar numărul de persoane infectate cu noul coronavirus se află în creștere. Oficiali ai guvernului din Marea Britanie au un plan, însă nu unul finalizat, care constă în plătirea oamenilor depistați pozitiv cu noul coronavirus pentru a se autoizola, arată hotnews.ro.

Documentul este redactat în interiorul executivului condus de Boris Johnson, suma fiind de 500 de lire sterline. Suma este primită în prezent de persoanele care realizează venitul minim și sunt nevoite să se autoizoleze. Măsura ar costa 2 miliarde de lire sterline lunar. Totuși, Ministrul Mediului, George Eustice, spune că ideea e o ”speculație” și nu există până acum o decizie în acest sens. Iar acest lucru presupune, totuși, un cost uriaș. În Marea Britanie are loc în prezent al treilea lockdown general. Până în prezent, peste 90.000 de persoane au murit din cauza virusului.

„Vrem să îmbunătățim ratele de conformare cu autoizolarea persoanelor care au fost în contact direct cu cineva care a fost testat pozitiv și dorim ca persoanele să se testeze dacă au simptome asociate virusului”, a declarat acesta.

Bilanț coronavirus România. 2878 de cazuri noi și 69 de decese în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.878 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Până astăzi, 17.554 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.068. Dintre acestea, 1.005 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 48.505 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.348 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 75.834 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 157 de persoane.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.244.752 de teste RT-PCR și 63.108 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.552 de teste RT-PCR (16.496 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.056 la cerere) și 5.474 de teste rapide antigenice.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 22 Jan. 2021, 12:50 Arhiva
Pe aceeași temă