Atenție, șoferi! Puteți rămâne fără permis! Greșeala pe care o faceți fără să știți

Publicat: 10 Jun. 2020, 14:42 Arhiva
Atenție, șoferi! Puteți rămâne fără permis! Greșeala pe care o faceți fără să știți

Șoferii vor trebui să fie mult mai atenți la ceea ce fac începând cu luna iulie a acestui an. Codul rutier va suferi noi modificări majore din iulie 2020.

Cea mai importantă modificare intră în vigoare de la 1 iulie și îi vizează pe cei care vor să obțină permisul de conducere. Iată ce condiții vor trebui să îndeplinească aceștia. Regulile la școala de șoferi se schimbă, conform noului Cod Rutier 2020, pentru viitori candidați care vor să se înscrie la Școala de șoferi.

Cea mai importantă schimbare

De la 1 iulie, toţi cei care vor să obţină permisul trebuie din 2020 să fi absolvit zece clase înainte de a se urca la volan. Mai multe decât atât, șoferii în vârstă care au probleme de sănătate și care pot deveni cauze ale unor posibile accidente rutiere, sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale, Prin aceste controale medicii vor fi obligați, dacă constată probleme grave de sănătate ale acestora, să emită sau nu avizul de atestare a capacităților de conducere ale acestora.

Pe viitor, șoferii ar putea să respecte o obligație existentă într-o nouă ipostază, potrivit unei propuneri legislative aflate de puțină vreme în dezbaterea senatorilor. Astfel, ei vor trebui să utilizeze faza scurtă și pe drumurile naționale, nu doar pe cele europene, transmite avocatnet.ro. Documentul aflat în dezbatere publică ar putea să-i oblige pe șoferi să folosească luminile de întâlnire sau faza scurtă, așa cum mai sunt acestea cunoscute și atunci când circulă pe timpul zilei pe drumurile naționale

Publicat: 10 Jun. 2020, 14:42 Arhiva
Pe aceeași temă