Atenţie! Avertisment nou! Modalitatea prin care se poate transmite coronavirusul!

Publicat: 21 Jun. 2020, 14:34 Arhiva
Atenţie! Avertisment nou! Modalitatea prin care se poate transmite coronavirusul!

Încă o modalitate de transmitere a coronaviruslui! Conform unui nou ordin, se cere evitarea folosirii aerului condiţionat pentru a preveni răspândirea Covid-19. Un ordin comun al ministerelor Muncii şi Sănătăţii le recomandă angajatorilor să nu pornească instalaţiile de climatizare.

Coronavirusul se poate transmite prin aer condiționat

 “Dacă stai în calea fluxului de aer condiţionat, curentul de aer poate să împingă particulele microscopice din salivă mai departe de distanţa de siguranţă de doi metri şi atunci există o creştere teoretică a riscului de infectare” a explicat Bogdan Nica, medic şef DSP Prahova, conform Știrile ProTV.

Cei care vor să folosească totuşi aerul condiţionat, trebuie să dezinfecteze aparatele şi să nebulizeze încăperile, investiţii pe care puţine instituţii şi le permit sau şi le asumă. Drept urmare, multe spaţii închise din sistemul public său privat se transformă în saune.

Creşte alarmant numărul de infectări! 12 noi decese în 24 de ore

Crește alarmant numărul de infectări cu noul coronavirus! Astăzi au fost înregistrate 315 cazuri, la numai 6330 de teste efectuate. Sâmbătă a fost efectuat un număr aproape dublu de teste, 11.226, fiind raportate 330 de cazuri.

Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.309 persoane. Alte 76.621 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 626.330 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 431 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Publicat: 21 Jun. 2020, 14:34 Arhiva
Pe aceeași temă