Asta este cel mai negru NEGRU din lume! E ireal cum poate sa arate. Mai, mai ca ne baga in sperieti

Publicat: 03 apr. 2017, 13:36 Autor: Echipa Ciao.ro Viral

Credeai ca negrul e negru? Te-ai inselat, la fel cum am facut-o si noi! Vantablack este o substanta fascinanta ce a fost creata in urma cu 3 ani, din nanotuburi de carbon. Inventatorii ei au facut putina zarva atunci cu o afirmatie ce parea greu de crezut.

Creatorii VantaBlack sustin ca inventia lor poate sa absoarba 100% din lumina care atinge acea suprafata. Cei de la Surrey NanoSystems din Marea Britanie nu s-au multumit cu prima varianta si au decis sa incerce sa creeze ceva SI MAI NEGRU!

Asa ca au conceput Vantablack 2.0 care este, daca va vine sa credeti, si mai neagra! Chiar mai neagra si o varianta mai buna a originalului din care se trage. „Este atat de neagra incat nici laserele cele mai puternice nu reusesc sa reflecte nimic cand sunt puse pe Vantablack 2.0”, sustin cercetatorii, conform 9gag.

Capacitatile Vantablack 2.0 de a absoarbe orice fel de lumina sunt inedite, nemaiintalnite la alt material existent pana acum. Orice suprafata acoperita cu aceasta vopsea ajunge sa arate ca un abis sau o gaura neagra, nu ca un obiect vopsit.

Vantablack este un strat realizat din milioane de nanotuburi de carbon, fiecare masurand 20 de nanometri (de 3.500 de ori mai mici decat parul uman) de la 14 la 50 de microni. 1 nanometru echivaleaza cu 0.001 microni.

Deci o suprafata de 1 cm acoperita cu Vantablack 2.0 contine 1.000 milioane de nanotubi de carbon. Din nefericire, acest produs nu este destinat vanzarii comerciale.

Publicat: 03 apr. 2017, 13:36 Autor: Echipa Ciao.ro Viral
Pe aceeași temă