Asta e tortul cu pastarnac si nuci pe care trebuie sa il incerci. Se face usor si e delicios

Publicat: 04 mart. 2017, 14:34 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Asta e tortul cu pastarnac si nuci pe care trebuie sa il incerci. Se face usor si e delicios

Ingrediente:
150 g păstârnac, curățat de coajă
120 g mere, curățate
Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie
3 ouă, separate
½ linguriță esență de vanilie
65 g zahăr brun
100 g lapte bătut
100 g nuci pecan, rumenite, plus pentru ornat
½ linguriță bicarbonat
½ linguriță praf de copt
100 g făină fără gluten

Pentru ornat:
125 ml frișcă
125 g cremă branza
65 g unt de arahide
3 linguri sirop de arțar
2 lingurițe lapte sau apă
Chipsuri de mere roșii pentru ornat

Mod de preparare:

1 Încinge cuptorul la 180°C. Răzuiește păstârnacul și merele marunt și amestecă cu zeama și coaja rasă de lămâie. Combină cu telul gălbenușurile cu vanilia și 1 linguriță zahăr și apoi adaugă laptele bătut, păstârnacul și merele. Toacă mărunt nucile pecan și combină-le cu făina, praful de copt și bicarbonatul cernute.

2 Bate albușurile spumă și adaugă zahărul rămas, câte 1 lingură deodată, și bate până când bezeaua devine vâscoasă și lucioasă. Combină făina cu păstârnacul și merele și apoi încorporează în albușuri cu mișcări delicate de jos în sus.

3 Nu trebuie să amesteci prea mult; porționează în două forme rotunde de copt de 16 cm unse și tapetate cu hârtie de copt. Nivelează suprafața și dă la cuptor 20-25 min., până când blaturile devin elastice. Lasă să se răcească.

4 Combină crema de branza și frișca până la omogenizare. Unge unul din blaturi, apoi așază deasupra celălalt blat și presează ușor ca să se lipească. Combină vanilia rămasă cu siropul de arțar, untul de arahide și laptele până la omogenizare – trebuie să fie ușor de uns. Unge deasupra și ornează cu chipsurile de mere și cu nuci pecan.

Sursa

Publicat: 04 mart. 2017, 14:34 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă
×